AMERIČKI MILIJARDER IDE KORAK DALJE: Elon Musk najavio kada će Tesle imati potpunu autonomiju...

Iako Tesla već ima Full Self-Driving Beta opciju, na Electreku podsjećaju kako ta opcija nije u potpunosti sigurna i od vozača zahtjeva spremnost na reakciju i preuzimanje kontrole u slučaju da tehnologija zakaže. 

  • HiTec

  • 23. Maj 2022  24. Maj 2022

  • 0

Oni koji površno prate Teslu vjerojatno su do sada više puta čuli za najave Elona Muska oko potpune autonomije njihovih vozila i robotaksija. Muskova vizija jest da računala u Teslinim automobilima u potpunosti preuzmu kontrolu nad vožnjom tako da u vozilima više neće biti vozača, već će svi biti putnici koji će se moći zabavljati, odmarati ili spavati i neće morati razmišljati o samoj vožnji.

Tesla već godinama radi na razvoju te tehnologije kroz svoj autopilot i FSD (Full Self-Driving Beta), a Musk je još ranije najavio kako će do kraja 2020. imati milijun robotaksija na cestama. Njegova se vizija još nije ispunila (naknadno je promijenio svoju najavu pa umjesto robotaksija govori o vozilima s aktiviranom opcijom FSD) i teško je reći kada će vlasnici Tesle moći dignuti ruke s volana i upravljanje u potpunosti prepustiti računalima.

Musk je prošle sedmice posjetio Brazil gdje dogovara partnerstvo oko korištenja Starlinka u području Amazonije te sa svojim satelitskim internetom želi povezati 19.000 ruralnih škola, kao i omogućiti učinkovitije praćenje okoliša Amazonske prašine. Tokom razgovora s tamošnjim medijima, dotakao se i Tesle i autonomne vožnje.

Kao i uvijek, njegove su najave iznimno ambiciozne i vjerojatno neostvarive - barem u roku u kojem on te želi. Naime, Musk kaže kako će Tesla u ovo vrijeme za godinu dana imati potpuno autonomna vozila u kojima neće biti potrebe da netko sjedi za volanom.

Iako Tesla već ima Full Self-Driving Beta opciju, na Electreku podsjećaju kako ta opcija nije u potpunosti sigurna i od vozača zahtjeva spremnost na reakciju i preuzimanje kontrole u slučaju da tehnologija zakaže. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...