ZBOG PODRŠKE MAHMULJINU: Fudbalski savez kaznio Željezničar zbog parole na tribinama

Razlog ove odluke organa Saveza je parola navijača u 28. kolu Premijer lige BiH u meču sa Tuzla Cityem.

  • Sport

  • 23. Maj 2022  24. Maj 2022

  • 0

Fudbalskom klubu Željezničar izrečena je finansijska kazna od 2.000 KM, ali i zabrana narednog gostovanja navijačima ove ekipe.

Razlog ove odluke Saveza je parola navijača u 28. kolu Premijer lige BiH u meču sa Tuzla Cityem. Ona je bila posvećena nekadašnjem komandantu Trećeg korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine Sakibu Mahmuljinu, koji je osuđen na osam godina zatvora.

"Mi nismo kao oni. Nikad nismo bili kao oni niti ćemo ikad biti kao oni! Sakib Mahmuljin je heroj, a ne zločinac! " - pisao je na paroli koju su istakli Manijaci na utakmici sa Slobodom.

Iz Disciplinske komisije NSBiH objasnili su da je Željo kažnjen zbog "nereda na stadionu, rasizma i drugih oblika diskiriminacije".

"FK Željezničar izriče se n ovčana kazna u iznosu od 2.000 KM i kazna zabrane igranja jedne prvenstvene ili Kup utakmice pred svojim gledaocima na gostujućoj utakmici , u skladu sa članom 59. stavovima 3. i 6. i članom 80. stavom 1. tačkom c ) (Neredi na stadionu i rasizam i drugi oblici diskriminacije), a zbog prekršaja počinjenih na prvenstvenoj utakmici 28. kola Premijer lige BiH koja je odigrana dana 30. aprila 2022. godine na stadionu Tušanj protiv Tuzla Cityja (0:0)", objasnili su iz DK NSBiH, uz dodatak:

Klub sa Grbavice dužan je platiti novčanu kaznu na račun NSBiH u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti odluke . Također, kazna zabrane igranja jedne prvenstvene ili Kup utakmice pred svojim gledaocima na gostujućoj utakmici teče od dana pravosnažnosti ove odluke.

Osim Plavih, novčano su kažnjeni i banjalučki  FK Borac sa 3.000 KM  zbog toga što su navijači ovog kluba koristili pirotehniku ​​u meču protiv Sarajeva, te  Zrinjskog i Veleža sa po 1.000 KM  zbog upotrebe pirotehnike navijača ovih timova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...