ODMAK OD SVEGA DO SADA VIĐENOG: Ovako izgleda Rolls Royce za 52 miliona KM

Novi vlasnik je cijenjeni kolekcionar automobila.

  • Auto

  • 23. Maj 2022  24. Maj 2022

  • 0

Rolls Royce predstavlja drugi od tri najavljena primjerka modela Boat Tail. 

Proizvođač najprestižnijih automobila upravo je ovim modelom napravio dodatni odmak od svega dosad viđenog, posebno cijenom u desecima miliona eura. Ovaj drugi primjerak, koji će prvo zasjeniti cjelokupnu moguću konkurenciju Concorso d’Eleganza 2022. Villa d’Este u Italiji, ujedno je i zadnji kojeg ćemo moći vidjeti. Treći primjerak ide nepoznatom kupcu, a on ga ne želi javno pokazivati. 

Ovaj, 52 miliona KM vrijedan automobil ima posebnu priču. Kažu kako je kreiran u znak počasti kupčevom ocu i obiteljskoj povijesti, s dizajnom inspiriranim sedefom.

Naime, novi vlasnik je cijenjeni kolekcionar automobila, a njegov otac bio je izuzetno poštovan u izradi nakita, a posebno bisera. I doista, osim aluminijske osnove Phantoma i 6.85 V12 twin-turbo motora, sve ostalo je nanovo osmišljeno i izrađeno. 

Jedan od najkompleksnijih izazova bila je izrada posebne nijanse boje, koju Rolls Royce opisuje kao "svjetlucavu mješavinu kamenica i meke ruže, s velikim bijelim i brončanim ljuskicama liskuna koje dodaju posebnu bisernu kvalitetu, koja se suptilno mijenja ovisno o kutovima svjetla".

Jednako prestižno izgleda i interijer vozila s plemenitim umecima od zlata, furnira oraha i najfinije kože. Pojedini detalji imaju finiš od sedefa, čime je ovaj automobil doista ušao u poseban segment koji kombinira visoku modu, nakit, pa i umjetničko djelo. 

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...