STIGAO POZIV NA SASLUŠANJE: Počele istražnje radnje u predmetu Šefik Džaferović

Tužilaštvo je ocijenilo kako je kaznena prijava koja je upućena iz HRS-a osnovana na činjenicama i kako treba početi sa saslušanjem svjedoka.

  • Vijesti

  • 24. Maj 2022  25. Maj 2022

  • 11

Tužilaštvo BiH počelo je provoditi istražne radnje u predmetu protiv osumnjičenog Šefika Džaferovića na osnovu prijave koju je Hrvatska republikanska stranka uputila Tužilaštvu.

Prijava je urađena zbog kršenja odredbi Kaznenog zakona koje se tiču izazivanja nacionalne mržnje putem umanjivanja i/ili opravdavanja ratnih zločina od strane Šefika Džaferovića.

Tužilaštvo je ocijenilo kako je kaznena prijava koja je upućena iz HRS-a osnovana na činjenicama i kako treba početi sa saslušanjem svjedoka.

''Stigao je prvi poziv na saslušanje i ono je održano u prostorijama Tužilaštva BiH'', saopćeno je iz HRS-a.

"Budući da Šefik Džaferović, niti nakon naše prijave zbog govora u Jablanici, nije prestao sa negiranjem pravomoćnih presuda zbog zločina počinjenih od pripadnika Armije BiH, jedva čekamo iznijeti činjenice u prostorijama Tužiteljstva'', dodali su iz stranke, prenosi Bljesak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...