ZABAVA ZA CIJELU PORODICU: U Sarajevu će biti održan jedan od najvećih svjetskih sajmova nauke, inovacija i kreacija

"Bit će tu zaista fantastičnih stvari za vidjeti: od studentske formule, RISC i FPGA računara, robota za uništavanje mina, velikih 3D printera..."

  • Zabava

  • 24. Maj 2022  24. Maj 2022

  • 0

U Domu mladih i na platou Skenderije u Sarajevu 28. i 29. maja 2022. bit će održan jedan od najvećih svjetskih sajmova nauke, inovacija i kreacija - prvi Sarajevo Maker Faire, u organizaciji Asocijacije FabLab.

Na Maker Faireu, koji slavi nauku, kreativnost i inovativnost, bit će predstavljeno oko 100 izlagača iz Bosne i Hercegovine i cijele regije.

"Upoznat ćete zabavno lice nauke kroz niz STEM radionica, edukativni escape room i zakoračiti u virtualni svijet uz upotrebu najsavremenije VR opreme.

Bit će tu zaista fantastičnih stvari za vidjeti: od studentske formule, RISC i FPGA računara, robota za uništavanje mina, velikih 3D printera itd., a bit će organizovano i više od 20 radionica za najmlađe od 4 do 18 godina", poručuju iz FabLaba.

Najveći show na Zemlji, kako ga zovu, izložba je izuma, kreativnosti i ljudske snalažljivosti, interesantna za cijelu porodicu.

Maker Faire je okupljanje fascinantnih, znatiželjnih ljudi koji vole da stvaraju i koji rado prezentiraju svoj rad.

Od inžinjera, umjetnika, naučnika do startupa i firmi, Maker Faire je mjesto za sve mejkere koji žele da pokažu svoje hobije, eksperimente, projekte i raznovrsna umijeća.

Za sve posjetioce ulaz je besplatan.

Subota, 28.5.2022., od 10h do 18h
Nedjelja, 29.5.2022., od 10h do 15h

Dođite i zabavite se, jer obećavamo - ne postoji dosadan Maker Faire. 

(S. B.) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...