DRAGAN ČOVIĆ SE JAVIO IZ ČITLUKA: "Što žurnije usvojiti Dokument okvirnog budžeta BiH"

Po njegovim riječima, ako bi se okvirni budžet usvojio ove sedmice, odmah iza toga bi u proceduru išao i Nacrt proračuna.

  • Politika

  • 24. Maj 2022  24. Maj 2022

  • 2

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović izjavio je u utorak u Čitluku da se Dokument okvirnog budžeta Bosne i Hercegovine za razdoblje od 2022. do 2024. godine treba što žurnije usvojiti.

"Okvirni proračun treba usvojiti što žurnije, mislim da je ministar financija sinoć zatražio redovitu sjednicu. To su ozbiljne stvari i ne mogu se rješavati telefonskim pozivima", izjavio je Čović u Čitluku gdje je prisustvovao  obilježavanju Dana općine Čitluk.

Po njegovim riječima, ako bi se okvirni budžet usvojio ove sedmice, odmah iza toga bi u proceduru išao i Nacrt proračuna.

"Nadam se da ga vrlo skoro možemo imati u proceduri, kako to predviđa zakon. Znači, Vijeće ministara, Predsjedništvo, dva doma Parlamenta i ako to riješimo, onda smo svu ovu priču ostavili iza sebe", zaključio je Čović.

(Fena)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...