SIN UBIJENOG GENERALA HVO-a UPOZORIO ČOVIĆA, LJUBIĆA I KOMPLETAN "UZP" HNS: "Gospodo, je li vam neugodno, gdje ste bili 27 godina? I ne koristite..."

(...) moje ime u političke svrhe.

  • Politika

  • 24. Maj 2022  26. Maj 2022

  • 6

Sin Vlade Šantića, Duje Šantić objavom na Facebook profilu zamolio je predstavnike Hrvatskog narodnog sabora da ne koriste njegovo ime i prezime u političke svrhe.

“Molio bih tzv. HNS, odnosno predstavnike hrvatskog naroda u BiH da se ne očituju o presudi... Vidio sam njihovo priopćenje.. Pa gospodo, je li Vam neugodno? Vi ste za mene krivi koliko i dželati. Molim Vas da ne koristite moje ime i prezime u političke svrhe. Gdje ste bili 27 godina? Kraj”, napisao je Šantić.

HNS se, naime, jučer obratio saopćenjem za javnost u kojem su, između ostalog, osudili oslobađajuću presudu Kantonalnog suda u Bihaću protiv Hamdije Abdića Tigra, Dede Karabegovića, Jasmira Topala, Ramiza Ružnića, Indijana Alibegovića i Envera Keranovića, koji su bili optuženi za nestanak i ubistvo generala HVO-a Vlade Šantića.

“Nažalost, Kantonalni sud u Bihaću nije donio pravdu za porodicu Šantić, već je produžio agoniju koju ova porodica proživljava više od 27 godina u traženju istine”, napisali su iz HNS-a. 

(SB/Raport) 

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...