NOVA TRAGEDIJA U UKRAJINI: U ruskom napadu poginuo bokserski šampion

Kako je navedeno u saopštenju policije ovog grada, on je život izgubio sa još trojicom policajaca dok je bio na ulicama.

  • Sport

  • 24. Maj 2022  25. Maj 2022

  • 0

Oleg Prudkij, 30-godišnji šampion Ukrajine u boksu, poginuo je u napadu ruskih snaga na grad Čerkasi u centralnoj Ukrajini.

Kako je navedeno u saopštenju policije ovog grada, on je život izgubio sa još trojicom policajaca dok je bio na ulicama:

“Na dan 22. maja, dok je branio suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine, naše kolege, policijski pozornici u Jedinici za specijalne operacije su ubijeni. Ne postoje riječi kojima bismo mogli da opišemo ovaj bol i gubitak. Poginjemo glavu pred njihovim roditeljima. U našem sjećanju, oni će ostati upamćeni kao iskreni i ljudi od principa, dobri prijatelji i kolege. Izjavljujemo najdublje saučešće”, navedeno je u saopštenju policije.

Smrt dvostrukog šampiona Ukrajine u boksu potvrdila je i njegova supruga Mariana:

“Rat odnosi najbolje… Ne vjerujem da više nisi tu. Da nikada neću čuti ‘Dobro jutro, draga. Dobro sam. Kako su djevojčice?’ I najvažnije, da mi nikada više nećeš reći ‘Volim te'”, napisala je ona u oproštajnoj poruci, uz brojne fotografije.

U trenutku smrti imao je 30 godina, a za sobom je ostavio dvije kćerke.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...