PROCURILE INFORMACIJE IZ ZATVORA: Boris Becker iznervirao stražare i druge zatvorenike, "izbacili" ga nakon tri sedmice?

Zatvor Huntercombe ima daleko nižu razinu osiguranja i posebno je dizajniran za strance.

  • Sport

  • 24. Maj 2022  25. Maj 2022

  • 0

Kako prenose mediji u Njemačkoj, bivša teniska zvijezda Boris Becker prebačen je iz zloglasnog zatvora Wandsworth u Huntercombe koji se nalazi blizu Londona.

Becker je tako nakon samo tri sedmice provedenih u Wandsworthu prebačen u novi zatvor koji se nalazi 70-ak kilometara zapadno od Londona, a tu je vijest potvrdio i njegov advokat Christian-Oliver Moser.

Mediji također navode, kako je Becker nervirao druge zatvorenike, ali i stražare sa svojim posebnim zahtjevima i nezadovoljstvom. Upravo zbog toga dobio je premještaj u zatvor koji je isključivo za muškarce.

imageFoto: ADRIAN DENNIS / AFP

Moser ipak nije želio potvrditi ranije glasine da se Becker žalio na uvjete u Wandsworthu, da se žalio na hranu, te da je čak i pritisnuo dugme za hitne intervencije.

Zatvor Huntercombe ima daleko nižu razinu osiguranja i posebno je dizajniran za strance. U njemu trenutno boravi oko 480 zatvorenika u pojedinačnim i zajedničkim ćelijama. Zatvorenici imaju mogućnost školovanja, ali i bavljenja sportom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...