"IMAM MALU TAJNU...": Ubica je je prije pokolja u osnovnoj školi poslao jezivu poruku djevojci...

Malo prije pucnjave, poslao je poruku nepoznatoj djevojci i dao joj naslutiti da planira napad.

  • Hronika

  • 25. Maj 2022  26. Maj 2022

  • 3

Naoružani napadač koji je u utorak ubio najmanje 19 učenika i dvoje učitelja u osnovnoj školi Robb u Uvaldeu u Teksasu identificiran je kao 18-godišnji Salvador Ramos. Ubojica je i sam likvidiran nakon razmjene vatre s policajcima.

Ramos je živio u Uvaldeu, gradiću oko 130 kilometara udaljenom od San Antonija, a ondje je pohađao i srednju školu.

Napadač je prije napada na društvenim mrežama podijelio fotografije oružja, a račun Salvadora Ramosa je uklonjen ubrzo nakon što je guverner Greg Abbott potvrdio njegov identitet.

Malo prije pucnjave, poslao je poruku nepoznatoj djevojci i dao joj naslutiti da planira napad.

Ramos ju je označio na fotografiji oružja i napisao: 'Imam malu tajnu. Želim ti reći. Budi zahvalna što sam te tagirao.'

image

Ona je odgovorila: 'To je strašno. Jedva te poznajem, a ti me označuješ na slici s nekim oružjem.'

Prije krvavog pohoda u školi Ramos je upucao i svoju baku koja je u kritičnom stanju i u bolnici se bori za život.

Poslovođa u Wendy'su, američkom lancu restorana brze hrane, kaže kako je Ramos ondje radio godinu dana prije nego što je dao otkaz u travnju.

- Znate kako moji dečki pričaju jedni s drugima i prijateljski su raspoloženi? On nije bio takav. Nitko ga zapravo nije poznavao, rekao je poslovođa.

image

Ramosovi profili na društvenim mrežama deaktivirani su nakon što je policija objavila njegov identitet, ali novinari su uspjeli doći do zadnjih fotografija koje je objavio na Instagramu. Radi se o tri fotografije - selfie Ramosa u trenirci kako pozira pred ogledalom, zrnati crno-bijeli krupni plan njegovog lica i snimka osobe koja drži spremnik za municiju u krilu.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...