OBUSTAVLJEN SAOBRAĆAJ OKO POČITELJA: Vozači zbunjeni jer nema ni policije ni jasne signalizacije, ovo su termini obustave

Mnogi vozači na samom mjestu blokade u mjestu Ševaš njive nam kažu kako nisu bili upoznati sa obustavama saobraćaja.

  • Vijesti

  • 25. Maj 2022  25. Maj 2022

  • 0

Obustavljen je saobraćaj na magistrali od Mostara prema Čapljini, odnosno Počitelju u 9:25 sati zbog izvođenja radova na izgradnji pristupne ceste magistralnog puta M-17 na čvoru Počitelj Koridora 5C kao i priključka na ovu saobraćajnicu.

To je izazvalo konfuziju među vozačima u svega nekoliko minuta, iako je saobraćaj na ovoj hercegovačkoj magistrali obustavljen nakon trodnevnog prolongiranja.

Mnogi vozači na samom mjestu blokade u mjestu Ševaš njive kažu kako nisu bili upoznati sa obustavama saobraćaja.

Zamjeraju što nema policije ni jasne signalizacije na Buni i u Čapljini, odnosno na oba pravca gdje se vrše blokade.

Podsjetimo da je prva najava obustave saobraćaja izazvala bunt mještana Počitelja koji su iskazali nezadovoljstvo jer će biti izolovani za vrijeme obustava i trpjeti ogromne gubitke.

Međutim dogovor je postignut i potpune obustave saobraćaja zbog zemljanih radova na "kritičnom" potezu pristupne ceste odvijat će se do 12. jula i to u periodu od 9 do 12:15 sati, od 13:15 do 15 sati, te od 17 do 19 sati, osim nedjeljom i praznicima.

Nakon tog perioda će saobraćaj na M-17 biti reguliran uz naizmjenično propuštanje vozila jednom prometnom trakom uz reguliranje prometa semaforima do završetka radova na izgradnji priključka na samoj M-17.

Za obustave saobraćaja na ovoj prometnoj magistrali je preduzeću Autoceste suglasnost dalo Federalno ministarstvo prometa i komunikacija.

Za vrijeme totalne obustave saobraćaja, sudionici u saobraćaju mogu koristiti alternativne pravce: - M-6: dionica 003 Tasovčići - Masline koja se nastavlja na M-17.3: dionica 001 Buna - Masline. M-6: Tasovčići - Trebižat koja se nastavlja na R-425a: Trebižat - Tromeđa koja se nastavlja na M-17.4: Tromeđa – Mostar.

M-6: Tasovčići - Domanovići koja se nastavlja na Lokalnu cestu: Domanovići-Buna koja se nastavlja M- 17.3: Buna spoj s M-17. U periodu izvođenja radova i planiranih obustava, preporuča se korištenje alternativnih pravaca M17-Buna-Domanovići-Čapljina i M17 – Čitluk – Čapljina na kojima je moguće nesmetano prometovanje svih vrsta vozila bez ograničenja.

(Klix.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...