POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV BIVŠEG DIREKTORA SLUŽBE ZA ZAPOLJAVANJE KS-a: Midhat Osmanbegović mimo pravila zaposlio jednu osobu

Postupajući tužilac predložio je za glavni pretres saslušanje šest svjedoka i izvođenje 40 materijalnih dokaza, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

  • Hronika

  • 25. Maj 2022  26. Maj 2022

  • 0

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Midhata Osmanbegovića zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Osmanbegović se tereti da je krajem 2016. godine u svojstvu direktora Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” zaposlio E.LJ., iako je bio svjestan da nije ispunjavala posebne uslove propisane Pravilnikom o organizaciji i sistematizaciji poslova i radnih zadataka navedene Službe, odnosno da nije imala položen stručni upravni ispit ili javni ispit opšteg znanja i da ne posjeduje dokaz o poznavanju rada na računaru, na koji način je istoj pribavio korist u vidu zaposlenja. Postupajući tužilac predložio je za glavni pretres saslušanje šest svjedoka i izvođenje 40 materijalnih dokaza, navode u Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...