RIJETKA VARIJANTA IZ 1999. GODINE: Prodaje se BMW-ova legenda, cijena je...

(...) 25.000 eura, što će neke, možda, iznenaditi.

  • Auto

  • 25. Maj 2022  26. Maj 2022

  • 0

Kupiti besprijekoran klasik ili novi automobil srednje klase, pitanje je koje mnogi postavljaju.

S obzirom na rast cijena oldtimera, sve je veća prednost išla na stranu novih automobila.

A onda je stiglo poskupljenje u kojem su rast cijena zabilježile sve domene života. U takvoj atmosferi malo ko razmišlja o investiciji u starodobno vozilo, osim ako se ukaže prava prilika. 

I upravo takva prilika pojavila se nedavno u Pragu. Na aukciji je osvanuo BMW E31, mnogima poznatiji kao jedina prava osmica. BMW 850 Ci je i danas pojava na cesti, a konkretno se radi o izuzetno rijetkoj varijanti koja je do 1999. godine proizvedena u svega 1200 primjeraka. 

Za početak recimo kako je ispod poklopca 5.4 V12 s 240 kW/326 KS, što je najsnažnija opcija te generacije. Motor je usuglašen s pet-stupanjskom automatikom. Konkretni primjerak do danas je odradio 87.831 km. 

Tu zanimljivosti ne staju jer je ovo Individual izdanje s brojnim personalizacijama i dodatnom opremom. Sudeći po fotografijama, automobil je u besprijekornom stanju. 

I sada ono najzanimljivije - cijena. Automobil je ponuđen na online aukciji koja završava kroz nekoliko sati. Trenutna cijena je 25.000 eura. Orijentira radi recimo kako je cijena ovog modela koji se zna pojaviti i na tržištu u susjedstvu, unazad nekoliko godina višestruko skočila te se cijena solidnih primjeraka kreće na više od 40.000 eura.

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...