TRENER LIVERPOOLA PRED OKRŠAJ SA REAL MADRIDOM: "Ni ne znam koliko puta su Modrić i Kroos osvojili Ligu prvaka!"

Real Madrid i Liverpool u subotu u 21 sat na Stade de Franceu igraju finale Lige prvaka. Ekipa Jürgena Kloppa je favorit prema kladionicama, ali protiv sebe ima ekipu koja je od 2014. godine četiri puta osvojila Ligu prvaka, a 2018. je u finalu pobijedila upravo Liverpool.

  • Sport

  • 25. Maj 2022  26. Maj 2022

  • 0

Real je ove sezone nevjerovatna priča. Ancelottijeva ekipa je u nokaut-fazi imala strašno težak posao, ali je neviđenim preokretima u završnicama susreta izbacila prvo PSG, onda Chelsea te u polufinalu Manchester City. Protiv Guardioline ekipe Real je u sudijskoj nadoknadi uzvratne utakmice zabio dva gola i onda slavio u produžetku i prošao.

"Ako ih analizirate samo u zadnjih deset minuta tih utakmica, djeluju nepobjedivo. Da igraju stalno kao što su igrali protiv Cityja od 88. minute, bilo bi ih nemoguće pobijediti. Na našu sreću ima i onih preostalih 88 minuta. To je ekipa prepuna iskustva koja zna kako se igraju te utakmice, a osobito finala. Kroos, Modrić, Casemiro... Ni ne znam koliko puta su ih osvojili", rekao je Klopp i nastavio:

"Tačno znaju kako reagirati u svakoj situaciji, ništa ih ne može iznenaditi. Nikad psihički ne potonu, prepuni su samopouzdanja. Brzi su po krilima, imaju sjajnog Benzemu... To je ekipa koja sve može i koja nije slučajno u finalu. No mi također imamo svoje adute. Dobili smo sve utakmice u jako teškoj grupi i, uz svo dužno poštovanje, fokusiran sam samo na nas."

Ne zamara se utakmicom 2018.

Liverpool je 2018. u finalu u Kijevu izgubio 3:1 od Reala nakon dvije katastrofalne pogreške tadašnjega golmana Lorisa Kariusa. On više nije ni na radaru Liverpoolove ekipe, a Klopp ne smatra da je ovo vrijeme za osvetu.

"Svašta se dogodilo te večeri. Salah se povrijedio, primili smo golove tako kako smo ih primili... Ne vjerujem u osvetu, sumnjam da je to dobra ideja. Razumijem priče o tome, ali mi se ne sviđaju. Ne zamaram se tom utakmicom. Izgubio sam dosta finala i to je dio mog puta, ali nekad moraš imati i malo sreće", dodao je Klopp.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...