ZAŠTITA EKONOMIJE: Prve mjere Mađarske nakon uvođenja vanrednog stanja

Mađarska će obavezati banke, telekomunikacione i energetske kompanije, velike maloprodajne lance, osiguravajuće kuće i avio-kompanije da uplaćuju veliki dio svog ekstra profita u državni budžet, saopštio je Orban, prenosi RTS.

  • Svijet

  • 25. Maj 2022  26. Maj 2022

  • 2

Mađarski premijer Viktor Orban objavio je na Facebooku koje mjere će zemlja preduzeti kako bi zaštitila svoju ekonomiju usljed sukoba u Ukrajini, piše Reuters.

Mađarska će obavezati banke, telekomunikacione i energetske kompanije, velike maloprodajne lance, osiguravajuće kuće i avio-kompanije da uplaćuju veliki dio svog ekstra profita u državni budžet,  saopštio je Orban, prenosi RTS.

Ova mjera će se odnositi na 2022. i 2023. godinu, a ekstra profit ovih kompanija će se koristiti za ojačavanje mađarske vojske, ali i za račune za energente.

Uvođenje ovakvih mjera omogućilo mu je vanredno stanje koje je juče uvedeno.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...