LAŽNA ANESTEZIOLOGINJA: Ljekarka odgovorna za smrt tri osobe, osuđena na doživotni zatvor

‘Osuđena je jer je krivo procjenjivala količinu sredstva za narkozu te u više navrata nije reagirala na sepsu‘

  • Hronika

  • 25. Maj 2022  26. Maj 2022

  • 0

Viši pokrajinski sud u Kasselu osudio je u srijedu jednu ljekarku na doživotnu kaznu zatvora zbog trostrukog ubistva te deseterostrukog pokušaja ubistva koje je počinila za vrijeme rada u bolnici u saveznoj pokrajini Hessen gdje se lažno predstavljala kao specijalistica anesteziologije.

Sud je ustvrdio da je 51-godišnja Maike S. odgovorna za smrt troje pacijenata koji su svi umrli nakon komplikacija tokom operacija.

"Osuđena je krivo procjenjivala količinu sredstva za narkozu te u više navrata nije reagirala na sepsu kao ni na dugotrajno pomanjkanje kisika", stoji u obrazloženju presude.

Optužena se 2015. s lažnom specijalističkom diplomom anesteziologinje zaposlila u bolnici u Fritzlaru, a prevara je izišla na vidjelo dana tek nakon što se 2018. premjestila na posao u jednu drugu saveznu pokrajinu prilikom čega su Ljekarskoj komori upale u oči nepravilnosti u njenoj ljekarskoj dokumentaciji.

Sud u Kasselu je ustvrdio posebnu težinu kaznenog djela što isključuje puštanje na slobodu nakon odsluženih 15 godina kazne.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...