DEMONSTRACIJE U SARAJEVU: Studenti protestuju protiv Nacrta Zakona o visokom obrazovanju

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS) danas protestuje protiv Nacrta Zakona o visokom obrazovanju.

  • Društvo

  • 26. Maj 2022  30. Maj 2022

  • 0

Iz SPUS-a su naveli da će protest biti održan ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo, te da na ovaj način žele poručiti da neće dopustiti da njihovi stavovi budu zanemareni.

"Ovi protesti su kulminacija nemarnog odnosa Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade i Vlade Kantona Sarajevo prema mladim ljudima koji svoju budućnost žele da grade u državi Bosni i Hercegovini", poručili su.

Istakli su kako smatraju da je nedavno usvojeni Nacrt Zakona "isključivo u svrhu punjenja kantonalnog budžeta, te da će se Univerzitet u Sarajevu (UNSA) dovesti u ravan sa privatnim fakultetima".

"Zakon koji ne nudi nijedno rješenje za postojeće probleme, Zakon koji se ne bavi korupcijom u obrazovanju, Zakon koji se mora povući iz parlamentarne procedure", dodali su. 

Pozvali su studente, profesore, asistente i ostale građane da prisustvuju protestima, čiji početak je najavljen za 11.30 sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...