VELIKO SRCE HASANA SALIHAMIDŽIĆA I NJEGOVOG BAYERNA: Svim sportskim kolektivima iz Jablanice poklonio vrijednu opremu

Radi se o sportskoj opremi i opremi za jablanička udruženja, sa logom Bayerna.

  • Društvo

  • 26. Maj 2022  26. Maj 2022

  • 0

Sportski direktor svjetskog velikana Bayern Munchena Hasan Salihamidžić, bivši fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine porijeklom iz Jablanice, poklonio je svim sportskim kolektivima iz svog rodnog grada vrijednu opremu.

Radi se o sportskoj opremi i opremi za jablanička udruženja, sa logom Bayerna, koja je raspoređena na kolektive u Jablanici ravnomjerno, prema broju korisnika.

Donacijom su obuhvaćeni svi sportski klubovi koji su u Sportskom savezu Općine Jablanice. Osim članica Sportskog saveza, donacijom su obuhvaćena i udruženja koja su od vitalnog značaja za Jablanicu, a radi se o Vatrogasnoj jedinici Jablanici i Gorskoj službi spašavanja Jablanica.

"Danas su svi sportski kolektivi u Jablanici (odbojka, rukomet, fudbal, mali nogomet, košarka, ronilački klub, klub ekstremnih sportova), sve nevladine organizacije, jablanički izviđači, Gorska služba, Vatrogasci, sportske sekcije osnovne i srednje škole, ribarsko i lovačko društvo, sva tri planinarska društva i mnoge druge organizacije dobile vrijedan poklon u vidu sportske opreme od našeg sugrađanina koji je sportski direktor svjetskog velikana Bayerna iz Minhena. Naš Hasan Braco Salihamidžić. Mnogo djece obradovano, mnogo vrhunske opreme stiglo. Hvala, Braco", napisao je na svom Facebook profilu poznati jablanički fotograf Dženad Džino, inače i sam planinar i član Gorske službe.

Hasan je srednjoškolce obradovao baš na Dan Srednje škole Jablanica, gdje je primopredaja poklona upriličena povodom Dana škole. 

Organizaciju podjele je na sebe preuzela uža Salihamidžićeva porodica u Jablanici, koja se za pomoć pri transportu robe zahvalila Općini Jablanica i Jablaničaninu Asimu Bešiću, koji je na raspolaganje stavio i svoju firmu i sebe kako bi roba stigla u ovaj gradić na Neretvi.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...