TARIK GA JE BLIJEDO GLEDAO: Takmičar u „Milijunašu“ nije znao odgovor na „erotsko“ pitanje, u odgovorima su se krile pjesme grupe Azra

Ubrzo je ustvrdio kako nema hrabrosti pogađati te je odlučio odustati.

  • Show

  • 27. Maj 2022  29. Maj 2022

  • 0

U novoj epizodi HRT-ovog kviza „Milijunaš“ u vruću stolicu je sjeo Marin Bulić. Dalmatinac s 14-godišnjom zagrebačkom adresom i na pitanju za 8.000 kuna zatrebao je pomoć znalaca. Upitao je Ivana je li Le Corbusier, Arnold Schönberg, Alberto Giacometti ili William Faulkner praznovjerni umjetnik koji je tvrdio da je "prokletstvo devete" neke njegove prethodnike koštalo života.

Koji je element nazvan "tigrom kemije" zbog svoje reaktivnosti koja je mnoge kemičare koštala života, glasilo je pitanje za prelazak drugoga praga na kojemu je natjecatelj potom iskoristio preostala dva džokera. Džoker "zovi" rekao mu je kako misli da je posrijedi fluor, a nipošto fosfor. Bor i galij eliminirani su upotrebom džokera "pola-pola" pa se Marin naposljetku i odlučio za fluor te osvojio 32.000 kuna (oko 8.500 KM op. "SB")

Pogodivši kako je Ivan IV. Grozni (a ne Luj XIV., Franjo Josip I. ni Fridrik II. Veliki) vladar koji je imao više supruga od Henrika VIII., Marin je stigao i do 12. pitanja za 125.000 kuna (oko 30.000 KM op. "SB") u kojemu se tražio naslov briljantne antologije francuske erotske poezije koju je Danilo Kiš sastavio i prepjevao.



Ubrzo je ustvrdio kako nema hrabrosti pogađati. Odustao je ne prepoznavši da su među odgovorima koji se nude čak tri pjesme popularne novovalne grupe Azra (Gomila nesklada, Tople usne žene i Nemir i strast) te da je Bordel muza odgovor kojim bi stigao do pitanja za četvrt milijuna kuna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...