SLAO PORUKE NEPRIMJERENOG SADRŽAJA: U Sarajevu uhapšen profesor zbog uznemiravanja učenica

Profesor jedne sarajevske srednje škole uhapšen je zbog sumnje da je uznemiravao maloljetne učenice.

  • Hronika

  • 27. Maj 2022  

  • 0

Profesor jedne sarajevske srednje škole uhapšen je zbog sumnje da je uznemiravao maloljetne učenice.

Riječ je o starijem muškarcu koji se sumnjiči da je učenicama slao poruke neprimjerenog sadržaja sa seksualnom konotacijom.

Hapšenje je izvršeno po nalogu Tužilaštva BiH, a naredbi Suda BiH.

Zbog zaštite žrtava i oštećenih, Federalna uprava policije i Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, ne mogu javnosti dati više detalja o navedenom predmetu.

Aktivnosti su poduzete u okviru predmeta koji se odnosi na krivično djelo iz člana 29. Zakona o ravnopravnosti spolova, a odnosi se na neprimjereno ponašanje i uznemiravanje učenica od prosvjetnog radnika.

U skladu sa naredbom Suda Bosne i Hercegovine, izvršeno je izuzimanje određene dokumentacije i elektronskih uređaja, u svrhu prikupljanja dokaza, a osoba koja je lišena slobode bit će predata postupajućem tužiocu koji će ispitati osumnjičenog i donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Zbog zaštite identiteta i integriteta oštećenih koje su maloljetne osobe, postupajuće institucije nisu u mogućnosti dati više informacija ili detalja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...