„AUTOBUS USPUT STANE U LESKOVCU...": Tragikomičan problem koji Grci imaju sa srbijanskim turistima

Paprika - turizam kao dodatna korist.

  • Šareni svijet

  • 27. Maj 2022  27. Maj 2022

  • 0

Iz jedne srbijanske turističke agencije otkrili su za Novu.rs da im jedan od glavnih problema sa grčkim ugostiteljima srbijanski turisti prave zbog - paprike. Kako kažu, ne hvataju svi septembarske termine samo da bi uživali u toplom moru i plažama bez gužve, neki su tu prepoznali i dodatnu korist.

„Autobus usput stane u Leskovcu, tu kupe papriku u džakovima. I onda odmor iskoriste i za pečenje paprike - ne na plaži, već u apartmanima u Grčkoj“, smije se sagovornik i pojašnjava nam kako „paprika turizam“ onima koji ga praktikuje zapravo donosi višestruku korist.

Prvo, ljetuju po gotovo nerealnim cjenama - poznato je da su krajem septembra aranžmani nekoliko puta niži nego u sezoni. Drugo, ne gube vrijeme za tradicionalno pripremanje zimnice. Treće, možda i ključno, ne troše svoju, već grčku struju za pečenje paprika, što im značajno olakšava račun za taj mjesec - a to bi u narednim mjesecima moglo da bude još izraženije.

Grčki ugostitelji su, navodno, svjesni šta se dešava, ali nemaju rešenje. Ipak, sigurno je da im „paradajz turizam“ više nije najveća noćna mora kad su Srbi u pitanju.

Od žalbi koje stižu na račun ponašanja srbijanskih turista, daleko ispod te je ona na račun tinejdžera koji pod stolom hotelskog restorana dolivaju u čaše sok i pivo koji su kupljeni u obližnjem supermarketu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...