NATOČIO JAVOROV SIRUP U REZERVOAR: Mogao bi dobiti pet godina zatvora

A sve nakon svađe.

  • Auto

  • 27. Maj 2022  01. Jun. 2022

  • 0

Ljepljivi javorov sirup može se koristiti na nebrojene načine, ali mjesto mu nije u spremniku goriva. 

Jeremy Michael Fischer iz mjesta Ossineke u državi Michigan mogao bi zbog bizarne stvari završiti na izdržavanju dugotrajne kazne zatvora. Optužen je za zlonamjerno uništavanje osobne imovine u vrijednosti većoj od 1.000 i manjoj od 20.000 USD. 

Naime, on se na parkingu u Alpeni posvađao s jednom ženom i njenim dečkom. Nedugo nakon svađe ženi je automobil otkazao poslušnost i ugasio se. Posumnjala je da s time ima veze nedavna svađa pa je pozvala policiju. Policajci su pogledali čep spremnika i uočili ljepljivu tvar koja je mirisala po javorovom sirupu. 

Automobil je odvezen u servis na pregled gdje je utvrđeno da se na dnu spremnika nalazi određena količina javorovog sirupa koja je začepila pumpu goriva. Kako je trošak popravka veći od 1.000 USD, policija je odmah izdala tjeralicu za Fischerom koji je ubrzo lišen slobode. Nalazi se u zatvoru, a izrečena je jamčevina od 25.000 USD. 

Prema zakonu za ovo nedjelo predviđena je kazna zatvora do pet godina i/ili plaćanje kazne od 10.000 USD ili trostruke vrijednosti štete.  

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...