U BLIZINI BETLEHEMA NA ZAPADNOJ OBALI: Izraelski vojnici ubili 15-godišnjeg Palestinca

Ubijeni dječak je pogođen hicima u vrat i leđa, a radi se o već drugom palestinskom tinejdžeru ubijenom ove sedmice, prenosi Hina.

  • Svijet

  • 28. Maj 2022  

  • 0

Izraelske vojne snage ubile su 15-godišnjeg dječaka u pucnjavi u gradu Al-Khaderu u blizini Betlehema na Zapadnoj obali, objavilo je palestinsko ministarstvo zdravlja.

Ubijeni dječak je pogođen hicima u vrat i leđa, a radi se o već drugom palestinskom tinejdžeru ubijenom ove sedmice, prenosi Hina.

Izraelski vojni izvori objavili su kako su vojnici uzvratili vatrom prema demonstrantima koji su na njih bacali kamenje i benzinske bombe dok su oni obavljali “rutinske sigurnosne aktivnosti”.

Istraga vezana uz incident još je u toku te nije jasno je li ubijeni tinejdžer učestvovao u protestima.

Od početka ove godine izraelske snage su ubile 46 Palestinaca, što militanata, što običnih prolaznika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...