POLICAJCI MUP RS-a UPUTILI ŠOKANTNO PISMO BH. INSTITUCIJAMA: Vezano za ubistvo Radenka Bašića, pominju i Milana Tegeltiju...

Policajci MUP-a RS prije nekoliko dana uputili su pozamašno pismo na brojne institucije

  • Hronika

  • 28. Maj 2022  28. Maj 2022

  • 0

Radi se o pismu u kojem su iznijeli nelogičnosti, sumnjive malverzacije i zavlačenja, šokantna saznanja o ubistvu njihovog kolege Radenka Bašića , načelnika Sektora kriminalističke policije u Prijedoru.

Bašić je likvidiran krajem marta dok je pješice išao na posao. Način izvršenja ličio je na profesionalno odrađenu likvidaciju, a kompletan MUP RS digao se na noge da nađe izvršioca i nalogodavca. Nakon opsežne istrage uhapšen je Dalibor Railić zvani Dug i kao naručilac, dok je kao direktni izvršilac ubistva Hapsi Aleksandar Miljatović.

I tu počinju da se dešavaju čudne stvari . U pismu koje su sastavili policajci, čija je autentičnost Raportu potvrđena iz nekoliko izvora, navode se taksativno sve nelogičnosti.

Inače pismo je stiglo članovima Predsjedništva BiH, VSTV-u, Tužilaštvu BiH, Vladi RS, Ministarstvu pravde BiH…

U pismu se navodi da je 21.03.2022. godine brutalno mučki, na najpodmukliji i najsvirepiji način ubijen, kako se ističe, najčasniji i najbolji policajac u Prijedoru.

"Ubijen je zato što je radio svoj posao, što je proganjao kriminalce, protjerivao drogu sa ulice i sprečavao posao lokalnom šefu mafije Daliboru Railiću zvanom Dugi. Ubijen je otac dvoje djece, supruga, sin, prijatelj, kolega i sugrađanin. Ubijen je Radenko Bašić , načelnik Sektora kriminalističke policije PU Prijedor.

Ponosni smo na njega kao što smo ponosni i na sve naše kolege koje su od saznanja šta se dogodilo, pa do lišenja slobode organizatora i izvršilaca teškog ubistva radili su danonoćno iu najkraćem vremenu u potpunosti rasvijetlili ovo krivično djelo. A, stidimo se nekih od primatelja ovog pisma, prvenstveno Udruženja tužilaca RS, famoznog Posebnog odjeljenja RJT, OJT Prijedor na čelu sa Mladenom Mitrovićem i medija koji su osudili izjave kojima se kritikuje nerad tih pravosudnih institucija te ometaju istragu njihov rad koga nije bilo. Dosta nam je da ginemo kao glineni golubovi, a da slavu i osiguranje i pratnju imaju Miodrag Bajić i slični njemu, i još pričaju kako su oni tobože ugroženi“, navodi se u pismu.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Dodaje se kako oni mogu biti ugroženi samo od policije i pravosudnih institucija – i bit će, samo kad se nađe tužilac i sud u ovoj državi koji ima petlje na osnovu svih dokaza priuštiti im pravedno i nepristrasno suđenje.

"Krenut ćemo po redu, na prvom mjestu od saopštenja i reakcija Bajića putem Udruženja tužilaca i VSTS koje drži pod svojom kontrolom. Na sav svoj nerad i opstrukciju istrage i hapšenja odgovornih za ubistvo našeg kolege, te institucije na su ekspresno na sva zvona počele da osuđuju ,'neprimjeren uticaj na rad tužilaštva’. A mi, koji sa tim istim tužilaštvom sarađujemo trpimo i ispaštamo godinama, pa evo dočekamo da gledamo počasnu paljbu na sahrani našeg brata, druga, kolege Radenka da spuštamo pogled pred njegovom suprugom i djecom. Zna li Udruženje tužilaca koliko je to neprimjereno?!

Mi, policajci, štitimo ovu državu, njene građane, štitimo i vas i vašu djecu. I kad u toj zaštiti ološ, sa kojim oni prljavi među nama, kao oni prljavi iz pravosudnih organa, šuruju i sarađuju, nas uplati da nas ubiju – izostane odgovarajuća reakcija nadležnog tužilaštva. A ti – nezavisni tužioci – puste ih da išetaju iz tužilaštva ne bi li još kojeg od nas naručili. Pošto znamo dobro princip djelovanja i odbrane Bajića, njegovog učenika Mitrovića i ostalih pripadnika najveće organizovane kriminalne grupe mafije u našoj Republici, pravosudne, iznijet ćemo vam pravne argumente i pitanja na koje tražimo odgovore i reakciju vas koji vodite ovu državu.

Kao prvo, kako je moguće da Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije organizovanoj i najtežih oblika privrednog kriminala RJT nije nadležno za krivično djelo Teškog ubistva izvršenog na štetu Radenka Bašića, načelnika Sektora kriminalističke policije PU Prijedor, kad je to prvo krivično djelo propisano članom 13. zakona koji propisuje djelokrug njihovog rada nadležnost? Ako je odgovor tog, po mnogo čemu “posebnog” odjeljenja da se nije radilo o krivičnom djelu Teškog ubistva iz stava 2. odnosno da nije bilo organizovano i naručeno ubistvo, onda je to tek strašno i nepojmljivo jer brutalna likvidacija policijskog načelnika izvršena profesionalno, jednim metkom s leđa u potiljak, svakom pravnom laiku ukazuje da se radi o naručenom ubistvu. Kako je moguće da se specijalno tužilaštvo RS oglasi kao ne nadležno?! Pa valjda oni koji su osnovali to tužilaštvo znaju zbog čega su ga osnovali i koja mu je namjena i nadležnost.

Cijelo Sarajevo i Jahorina se ismijavaju policijskoj intervenciji, Bajićevoj panici i priči o terorizmu, čak otvaranju istrage o saobraćajnom incidentu kada mu se dok se kretao sa Jahorine prema Palama, zbog radova na putu vozilo koje je išlo iz suprotnog smjera nije htjelo skloniti da sa svojim rotacijama i sirenama proleti. A strah ga je uhvatio zbog toga što je neposredno prije toga pokupio mito od svojih mušterija na Jahorini iz čijih firmi je izuzeo dokumentaciju sa ciljem navodnih istraga njihovog poslovanja, pa se uplašio da će ga paljanski kriminalci zbog toga napasti“, stoji u pismu.

Kao drugo, potpisnici se pitaju kako je moguće da je ubistvo svakog kriminalca izvršeno u RS na ovakav način, od samog uviđaja bilo u njihovoj nadležnosti?

„Kao primjer navest ćemo ubistva Miroslava Lazarevića, Siniše Milićevića Tigra, Damira Ostojića Šijana, Slaviše Ćuluma, kao i ubistva Miloša Ostojića, Slaviše Krunića i sl. Kako je moguće da Specijalno tužilaštvo kvalifikuje kao KD Teško ubistvo u pokušaju slučaj kad Bajićevom partneru u kriminalu Darki Iliću, kojeg je postavio za načelnika Uprave za organizovani kriminal, eksplodira bomba sa vanjske strane ograde njegovog imanja, i uzme predmet u svoju nadležnost? I istražuje i istovremeno zataškava da je Ilić sam bacio bombu van svog dvorišta, da bi od njega napravili nekog tobože ugroženog policijskog službenika.

Od osnivanja tada Specijalnog tužilaštva, jedino Teško ubistvo našeg kolege Radenka Bašića nije u nadležnosti Bajića i njegovog posebnog odjeljenja. A onda kada je rasvjetljeno od strane policije, uz svu opstrukciju Bajića i Mitrovića, odjednom to posebno odjeljenje zasniva svoju nadležnost. Postalo je organizovano i naručeno kada je rasvjetljeno i kada je uprkos svom Bajićevom i Mitrovićevom trudu da zaštite Dalibora Railića Dugog, policija uspjela da do kraja rasvjetli njegovu ulogu kao i neposrednog izvršioca i njegovog pomagača.

Ista ona policija koju su ranije kontrolisali preko Uprave za Borbu protiv Teškog i Organizovanog Kriminala MUP-a RS, koju su za reketiranje i montiranje krivice uz vašu podršku i pomoć osnovali Bajić i Ilić. I ne, ne pišemo iz revolta i neosnovano, već na osnovu dokaza kojima raspolažemo i koji će, u to ni najmanje ne sumnjajte, ići pred časne tužioce“, navodi se.

Kao treće, pitaju se kako je moguće da se glavni tužilac OIT Prijedor Mladen Mitrović ne usudi ni da predloži pritvor za Dalibora Railića Dugog kada je, kako se navodi, imao ne samo indicije operativna saznanja policije, već dokaze da je Dugi naručio tu likvidaciju?

„Indicije i operativna saznanja da iza ubistva stoji Railić imao je svaki pozornik u Republici Srpskoj, a u Prijedoru svaki građanin. A dokaz je dobio od SIPA-e koja mu je napisala da je već raspolagala sa izjavom da je taj isti Rallić još u decembru tražio ubicu koji će izvršiti ubistvo NN inspektora u Prijedoru. Ako je baš sumnjao u akt sa potpisom direktora SIPA-e, mogao je u tih 48 sati pribaviti tu izjavu. A čak da nije imao ništa od toga, imao je osnov da predloži pritvor u zakonskoj odredbi koja se poziva na uznemirenje javnosti puštanjem osumnjičenog na slobodu, uništenjem dokaza, uticajem na svjedoke. Nije naravno, jer je to i bio cilj Mitrovića da omogući svom drugu slobodu da upravo uvuče strah u kosti građanima Prijedora, onemogući nas da rasvijetlimo ubistvo našeg kolege i začepi usta svima iz Railićeve ekipe. I to iz ličnog sebičnog cilja, da zaštiti sebe i svoje saradnike iz PU Prijedor, OJT Prijedor, Osnovnog Okružnog suda Prijedor Posebnog odjeljenja RJT, prikrije njihovu saradnju upravo sa Dugim i njihovom ekipom. I za to imamo čvrste dokaze koji strpljivo čekaju da dođu u prave ruke. A sva njihova sprega i zajednički rad do tančina je prisutan u kriptovanim komunikacijama njih i njihovim partnera kriminalaca. U potpunosti je Mitrović bio svjestan da će svaki sudija na njegov prijedlog za određivanje pritvora Daliboru Railiću Dugom, donijeti rješenje o određivanju pritvora. Naravno od Mitrovića ćete dobiti odgovor da nije imao zakonskog osnova pored svega navedenog da predloži pritvor i da zbog interesa istrage ne može iznositi druge detalje.

Ali ako je sve to tako, kako je onda moguće da za to isto teško ubistvo Mitrović predloži a Sud odredi pritvor Praštalo Slaviši za kojeg nije postojala ni jedna indicija da je na bilo koji način povezan sa ubistvom, a evo rasvjetljavanjem krivičnog djela od strane isključivo policije uz isključivo opstrukciju i sprečavanje rada, a ne podršku, naredbe saradnju od strane IRIT IOIT Prijedor?“, pitaju se potpisnici pisma.

Kao četvrto, oni pozivaju sve kojima su uputili pismo da u okviru svojih nadležnosti zatraže i analiziraju koliko puta se Policijska uprava Prijedor, odnosno konkretno pokojni Batić obraćao istom tom Mitroviću i tužilaštvu koje on vodi sa prijedlogom da dobije naredbe za istragu protiv Railića i njegove organizovane kriminalne grupe.

„Provjerite sa SIPA-om, jer su dobili isti odgovor kao i Bašić MUP RS bezbroj puta. Dalibor Railić Dugi se ne smije i ne može istraživati. A sve te prijedloge i zahtjeve imate dokumentovane arhivirane u svim institucijama, osim možda u OJT Prijedor i RUT koji su ih vjerovatno ovih dana uništili.

Kao peto, kako je moguće da udruženje tužilaca VSTS stanu u odbranu ovakvih postupaka? Sta se to dešava sa našim pravosuđem, sa tim tužiocima? Ne možemo ih nazvati našim, već njihovim, tih istih kriminalaca koje hapsimo koji u nas pucaju. I onda nas još pozivate na bolju saradnju navodite kako ste vi ugroženi time što u nas vali drugari finansijeri pucaju, vi ih puštate na slobodu i ne želite ni da uzmete u svoju nadležnost prvo krivično djelo koje je propisano kao vaša nadležnosti, pa se bar neko u ovoj državi usudi da istupi to javno kaže. I hvala mu na tome. Mnogo bi bili srećniji i da naš direktor i ministar imaju barem toliko hrabrosti i to saopšte, da pojedini policijski službenici PU Prijedor imaju malo više obraza da progovore o Goranu Mikanoviću, Mladenu Mitroviću, Daliboru Railiću, Draganu Supiću, braći Milaković ostalima. Da načelnik uprave za borbu protiv teškog i organizovanog kriminala MUP-a RSi njegovi inspektori imaju hrabrosti dokumentovati sve što su utvrdili i na kakve su opstrukcije nailazili u toku istrage.

Da sudije koje su trebale izdavati naredbe za pretrese iz prijedorskih i banjalučkih sudova kažu da su saglasnost za izdavanje naredbi dobijali od nenadležnog tužilaštva, jer krivično djelo koje se navodi kao pravni osnov za naredbu za pretres nije u nadležnosti OJT Prijedor, već RIT, Posebnog odjeljenja“, piše u pismu.

Kao šestu stavku, policajci traže da se ispita o kakvoj zajedničkoj saradnji tužilaštava i policije RS govori tužilac Bajić u svom saopštenju.

„Sva saradnja njega njegovih tužilaca sa policijom ogledala se o dolasku dežurnog tužioca Posebnog odjeljenja na lice mjesta i saopštavanju iznad mrtvog tijela našeg pokojnog kolege Radenka da je tužilac Bajić rekao da je istragu nadležan Mitrović, odnosno OIT Prijedor. Bajićevo Posebno odjeljenje ponovo se oglasilo kada su policijski službenici koji su rasvijetlili ubistvo lišili slobode izvršioce, kada su se izjasnili nadležnim za to KD. Napominjemo da je policija te aktivnosti provodila pod nadzorom Tužilaštva BiH, koje se uključilo nakon što se tužilac Bajić oglasio nenadležnim a njegov kolega Mitrović oslobodio Dalibora Railića. Nakon što je policija u potpunosti rasvijetlila ubistvo Radenka Bašića veliki tužilac Bajić se poziva na zakon, a od njega kreću sve nezakonitosti u ovom postupku. Pitamo se, šta ako odbrana ubica našeg kolege obori dokaze prikupljene našim mukotrpnim radom, zbog toga što istraga nije vođena od strane nadležnog tužilaštva? Za neuke ovo može djelovati kao bahatost, neznanje ili nešto slično ali nama je od prvog dana jasno da se radi o čistom kriminalu i nastojanju po svaku cijenu da se od strane pravosudnih institucija zaštiti naručilac ubistva policijskog načelnika.

Dosta nam je ćutanja, dosta nam je da gutamo postupke uništenog pravosuđa, u prvom redu korumpiranih tužilaca, ali isto tako i sudija. Nas ne interesuje politika, već pravda, a oni među političarima, nosiocima javnih funkcija, tužiocima, sudijama i policijskim službenicima koji su zajedno ispleli mrežu sa lokalnim regionalnim kriminalcima, bez obzira na svu moć koju imaju vrlo brzo će za sav svoj kriminal odgovarati. Godinama časni policajci prikupljaju sve dokaze i imamo ih i vrijeme je da se ti dokazi iskoriste u najvećoj istrazi krivičnom postupku koji je ikad voden u ovoj državi. A sad imamo i dokaze iz SKY i Anoma kao što ih imaju sve ostale države. kao što čitamo o situaciji u Crnoj Gori, tako isto gospodo će oni čitati o situaciji u BiH i RS, jer naši prijavi policajci, tužioci, sudije i političari ni najmanje ne zaostaju za njima“, navodi se.

Zatim policajci postavljaju pitanje zna li se šta Bajić i Mitrović sad istražuju umjesto da budu predmet istrage?

„Istražuju kako je policija uspjela da rasvijetli ubistvo. Pogledajte kakve dopise su uputili MUP-u RS, zatražite to od ministra Lukača direktora Kostreševića jer su se kao Brkić, Marić Kovrlijazavukli ispod kamena da ih niko ne nade. Treba primati šefovsku platu, ko će još zaštititi svoje inspektore od progona na pravdi Boga. A Bajić im napiše da istražuje ko je organizovao rukovodio kriminalnom grupom (misleći na pripadnike MUP-a RS) koja je 26.03.2022. godine privela više od dvadeset lica “pod izgovorom” da rade na rasvjetljavanju KD Teško ubistvo Radenka Bašića, pa iste zlostavljala i mučilala. A policija je tu noć rasvijetlila ubistvo svog kolege. Pa Lukač i Kostrešević primaju čestitke od svih policija, FBI, Europola, ali kad treba spriječiti progon svojih zaposlenih koji su radili mukotrpno, onda zabiju glavu u pijesak. Pa im onda Mitrović napiše da istražuje nezakonitosti policijskih službenika koji su radili na rasvjetljavanju ubistva Bašića traži da ga odmah obavijeste koga su priveli, saslušali, poligrafisali, po čijem nalogu. Koje gospodo tužilaštvo na to ima pravo? Jasno je da Bajić i Mitrović nemaju izbora jer znaju da se steže obruč oko njihovih zloupotreba kriminala, ali šta je sa našim policijskim rukovodiocima, zašto se oni ne oglašavaju?

Nadamo se da među vama koji vodite navedene institucije postoji neko voljan da radi svoj posao, da će nam pomoći u borbi sa ovom hobotnicom. Predlažemo da krene prvo sa najlakšim slučajevima za koje su dokazi dostupni kako u Ministarstvu unutrašnjih poslova, tako i u tužilaštvima i sudovima koji su postupali:

1) Slučaj Teškog ubistva Rade Dojčinović (koji je začudo bio u nadležnosti Posebnog odjeljenja RIT) koje je riješeno i njegov izvršilac presuđen na osnovu lažnog dokaza, odnosno tako što mu je Ilić dao u ruku čauru sa lica mjesta, pa su onda na njoj izolovali njegov DNK profit, a Bajić ekspresno briljirao na sudu.

2) Slučaj Nemanje Matijaša koji je presuđen i nalazi se na izdržavanju kazne zatvora na osnovu DNK profila koji nije njegov, već je DNK profil Vanje Vukovića, nekada najbližeg saradnika Dalibora Railica Dugog, podmetnut od strane Ilića kao Matijašev, a onda takav podmetnuti profil se podudario sa izuzetim brisom DNK sa droge pronađene u vozilu Vanje Vukovića. O ovom slučaju većina vas je upoznata već godinama, ali ćutite a Matijaš ni kriv ni dužan leži u zatvoru već petu godinu. A veoma je interesantno da je upravo u periodu koji je prethodio hapšenju, Railić ušao u sukob sa Vukovićem,


3) U predmetu korupcije pri zapošljavanju u Elektroprenosu BiH, Posebno odjeljenje ne smije da izađe sa optužnicom pred sud, jer će tada na površinu isplivati nezakonitosti i krivična djela koja je u toj istrazi počinio lično Bajić preko tadašnjih svojih najbližih saradnika u Upravi za Organizovani i Teški kriminalitet -Milovanovića, Ostića, Dukicć. Dragog Miloševića. Iako je u potpunosti rasvijetljeno KD i njegovi počinioci, Bajić je sa svojim saradnicima odlučio da taj predmet iskoristi i tadašnjeg rukovodioca u toj uprav Darka Novkovića koji im je predstavljao smetnju optuži u pritvori pod lažnom optužbom koju je sam kreirao da je odao podatke iz istrage. Čak je osumnjičene ucjenjivao da izjave kako su od Novkovića saznali da su predmet istrage. A dokazi iz SKY aplikacije ukazuju da su Bajići i ti isti inspektori odmah po prijavi navedenog krivičnog djela izreketirali direktora Elektroprenosa Vinka Duragića na ime zaštite od krivičnog gonjenja i upoznali ga da je protiv njega drugih osumnjičenih otvorena istraga, pa tek onda otvorili istragu. Pa sad ne mogu ni podići optužnicu kad su od njega uzeli pare. Naš kolega Darko Novković koji je optužen ni kriv ni dužan, bez jednog valjanog dokaza, samo na osnovu službene zabilješke koju je napisao i potpisao lično tužilac Bajić, je napustio MUP RS i otišao raditi u Njemačku

4) Ostvarite samo uvid predmet protiv Tihomira Gudelja i Vlatka Blaževića koji su u okviru istrage Posebnog odjeljenja RUT od strane MUP-a RS lišeni slobode sa preko 10 kg opojne droge i arsenalom oružja, pa pušteni iz pritvora nakon par dana bez ikakve reakcije tužioca protiv kojih uz sve dokaze kojima raspolažu još uvijek nisu ni podigli optužnicu neće će istu ni podići.

5) Provjerite zbog čega i nakon više od tri godine nije podignuta optužnica protiv Narantić Radoslava kod kojeg je SIPA u Srpcu našla najsavremeniju moguću laboratoriju droge i ogromnu količinu marihuane i izvještaj dostavila Bajiću. A prethodno je i dokaze koji su mu dostavljani u više navrata odbijao nije htio da postupa po tom predmetu zbog svojih i Bajićevih relacija sa tim istim Narančičem, Milivojem Lovrenovićem, Ljubomirom Vidovićem Belim i ostalim članovima organizovane kriminalne grupe sa područja Gradiške i Srpca, pa su zato iz policije susjedne države te podatke dostavili SIPI.

A imat ćete prilike da slušate i čitate dokaze sa SKY aplikacije kako gospodin i gospođa Narančić završavaju taj predmet sa Bajićem i tadašnjim tužiocem, a svojim sadašnjim braniocem Labotićem.

6) Kako je moguće da Mitrović donese odluku o nesprovođenju istrage protiv Railićevog dilera Pavić Vladimira kojem policija u pretresu pronađe 50 grama opojne droge i digitalne vage, i predmet vrati policiji da pokrene prekršajni postupak? A isto to tužilaštvo, kao i sva druga za par grama droge podižu optužnice a sudovi presuđuju lica na višegodišnje zatvorske kazne.

7) Znate li da je u Prijedoru i prošle godine izvršeno KD Teško ubistvo koje je naručio Dalibor Railić Dugi? Ubijen je Mihajlo Stupar zvani Smit, jer ga je Dugi odlučio ušutkati da ne svjedoči na sudu da je za njega prodavao drogu. I ne samo da je ubijen, nego je dvije godine ranije 15 puta od strane Dalibora Railića uboden nožem, samo dan nakon što je uhapšen sa drogom i policiji dao izjavu da je droga od Dugog i ponudio se da sarađuje u postupku protiv Railića. Ni u ta dva slučaja Mitrović nije našao osnova da predioži pritvor za Railića iako je imao sve dokaze na stolu kao i u slučaju ubistva Bašica. A pokojni Bašić je sve to znao samo radio svoj posao, pokušavajući da dokaže spregu Railića sa tužiocem Mitrovićem i svojim radnim kolegom Mikanovićem.

Evo nije uspio, ali svojim životom je obezbjedio taj dokaz. I onda VSTS odluči da nagradi Mladena Mitrovića sa još jedim mandatom. Uzmite gospodo VSTS i taj predmet, tu imate i izjavu Stupara i izjave njegove sestre koja je išla od institucije do institucije, sve dokaze o umiješanosti policajaca i tužilaca u pomaganje Railiću da ga amnestiraju za ta krivična djela. Pa provjerite zbog čega Mitrović nije nikad podigao optužnica protiv pomagača koji su Stuparovog ubicu Marka Momića prebacili za Srbiju jako je njihova odgovornost dokazana poslije tri dana od ubistva, kao ni protiv Railića i Vukovića za pokušaj ubistva Stupara 2018. godine“, navodi se u pismu.

Dalje se kaže da Dalibor Railić, koji je ranije osuđivan za pokušaj ubistva, nesmetano i uz potpunu zaštitu policije i tužilaštva u Prijedoru, tukao koga je htio, trgovao ogromnim količinama opojnih droga, pokušao još dva puta izvršiti ubistvo i za svo to vrijeme, kako se ističe, Mitrović je uporno odbijao da donese naredbu o provođenju istrage protiv njega.

Pa nakon toga Railić naruči jedno ubistvo, pa kada je za to amnestiran od Mitrovića, odluči se da naruči i ubistvo našeg kolege Radenka. I Mitrović ga svim silama pokušava i tad amnestirati i zaštiti, uz svesrdnu pomoć Bajića koji potpuno nezakonito se proglasi nenadležnim, a onda kad je ubistvo rasvijetljeno pokušavaju na sve načine da ospore prikupljene dokaze i prikažu ih nezakonitim, iznuđenim itd.

8) Obavjestite nas, javno, koja pravosudna institucija ili pojedinac u njoj je spreman da radi svoj posao, pa da mu dostavimo dokaze o sastancima u drugim državama, razgovorima i prepisci kurira ali i tužilaca posebnog odjeljenja sa blogerom Slobodanom Vaskovićem a koje su dokaz o njihovoj zajedničkoj saradnji sa ciljem zaštite kriminala kriminalaca koji ih finansiraju. A dokaza da ta organizovana kriminalna grupa koju sačinjavaju Ilić Darko, Bajić Miodrag, Jurišić Vlado, Mitrović Mladen i Zec Slobodan, a povremeno i Tegeltija Milan i Kremenović Darko, već više od godinu dana izmišljaju senzacionalne tekstove i dezinformacije i dostavlja ih Vaskoviću sa ciljem eliminisanja onih koji su raskrinkali njihov kriminal, imamo bar stotinjak mi zajedno sa službama Srbije i Hrvatske, kao OSA.

Od svih vas zahtijevamo da nas oslobodite kriminalaca u pravosuđu i omogućite nam da radimo svoj posao i spriječite da nas ubijaju upravo oni koje štiti pravosudna mafija, a kolege iz svih policijskih agencija u BiH pozivamo na zajedničku borbu protiv kriminala na svim nivoima. Prije svega predmete Teškog ubistva Bašić Radenka i Stupar Mihajla izuzmite iz nadležnosti RITI i OIT Prijedor i dajte u nadležnost Tužilaštva BiH gdje pripadaju jer su izvršena u okviru Organizovanog kriminala Dalibora Railića da bi mogao nesmetano da trguje narkoticima narednih decenija, u saradnji sa tim koji ga sad istražuju. U suprotnom Railić Dalibor će ponovo biti amnestiran od svojih potčinjenih koji su godinama na njegovom platnom spisku. A taj spisak postoji i bit će uskoro javno dostupan, jer izgleda da u ovoj državi ne postoji drugi način da se stvari poprave već da svi počnu da prozivaju i pilu o tome pa da intervenišu neki strani faktori, da nam kalu kako nije normalno da takvi kriminalci upravljaju pravosuđem i kroje nam sudbinu“, piše i pismu te se dodaje:

" Dostavili smo vam samo mali dio saznanja o dokazima kriminala u pravosuđu kojim raspolažemo , a ako i nakon ovoga izostane reakcija nadležnih, konkretni dokazi će biti objavljeni javno, pa neka sud javnosti činjenica o odgovornosti svih nas, i policijskih službenika, i nosilaca pravosudnih funkcija , ali i vas kojima je ovo pismo upućeno“, navodi se u pismu koje potpisuju stotine ugroženih časnih policijskih službenika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...