KO ĆE NA MEGDAN DODIKU: U SDS-u se pojavio još jedan kandidat

Tačno je da su Mirko Šarović i Milan Miličević najizgledniji kandidati za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, ali postoji i treća opcija - bivši lider SDS-a

  • Politika

  • 28. Maj 2022  28. Maj 2022

  • 1

Sjednica Predsjedništva SDS-a biće održana u ponedjeljak, a prema prvim informacijama, nakon sjednice će biti poznato koga će ova stranka kandidovati za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda. Za sada se ljuta bitka bije između predsjednika SDS-a Mirka Šarovića i predsjednika Glavnog odbora SDS-a Milana Miličevića.

Ko je najpopularniji?

Generalni sekretar SDS-a Zoran Latinović potvrdio je da je sjednica zakazana za ponedjeljak te da će se na njoj odlučiti i kada će biti održana sjednica Glavnog odbora. On je rekao da je okvirno planirano da sjednica Glavnog odbora bude održana 5. juna, ali da je moguće da bude i nekog drugog dana.

"Predsjedništvo stranke je pod Šarovićevom kontrolom, dok Miličević ima podršku Glavnog odbora. I na terenu je stvar ujednačena. Zanimljivo je da Miličević nije prepustio Šaroviću ovu trku i da je uvjeren da može da pobijedi i Šarovića i kandidata SNSD-a na izborima", kazao je sagovornik Oslobođenja iz vrha SDS-a.

Član Predsjedništva SDS-a Nemanja Vasić dodao je ovoj trci još jedno “grlo”. On smatra da će se sa Šarovićem i Miličevićem “pobosti” i bivši predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

"Treba vidjeti ko bi bio najpopularniji, ko bi najbolje obavljao tu funkciju, ali i još mnoge faktore. Tačno je da su Šarović i Miličević najizgledniji kandidati, ali se pominje i Vukota Govedarica. I meni je on lično simpatičan i ne bih imao ništa protiv i njegove kandidature, ispravila bi se svojevrsna nepravda. Ali sve još treba da razmotre organi stranke i da se pokaže njena snaga", kaže Vasić.

On smatra da kandidate za pojedinačne funkcije treba da izabere Glavni odbor i da bi trebao biti jedan prijedlog. U slučaju da budu dva kandidata, smatra Vasić, može doći do novih podjela.

"Mislim da Predsjedništvo treba da predloži kandidata, a svakako svi imaju pravo da na Glavnom odboru predlože svog favorita. Ipak, za stranku bi najbolje bilo da bude jedan kandidat", istakao je Vasić.

Opštinski odbor SDS-a Bileća po uzoru na praksu iz ranijih izbornih ciklusa zauzeo je zvaničan stav i predložio Miličevića za kandidata, a nedavno je i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović javno podržao Miličevića, što ne ide u prilog Šaroviću, jer je Petrović pobjedom na lokalnim izborima stekao ozbiljan kredibilitet unutar stranke i pokazao da ima snagu među biračima.

Odluka u Banja Luci

Milan Miličević ističe da i dalje nije sto odsto sigurno da će planirana sjednica Glavnog odbora biti i održana najavljenog datuma. On smatra da će se na toj sjednici znati ko će biti kandidat stranke.

"Naš dogovor na posljednjoj sjednici Predsjedništva stranke bio je da Glavni odbor orijentaciono zasjeda 5. juna. To ne znači da se sjednica Glavnog odbora neće prolongirati ako ne budemo pripremili sve što treba da se pripremi. U načelu, dogovoreno je da to bude 5. juna. Najvjerovatnije u Banjoj Luci", kazao je Miličević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...