POSLJEDNJE INFORMACIJE IZ HRVATSKE: U srušenom avionu su se nalazile četiri osobe - troje NIjemaca i jedan Hrvat?

Prema neslužbenim informacijama portala "Telegram", u avionu bila četiri državljana Mađarske.

  • Hronika

  • 29. Maj 2022  29. Maj 2022

  • 0

Sportski avion s četiri putnika srušio se danas sjeverno od Rakovice, objavila je danas Hrvatska gorska služba spašavanja. 

Ranije je portal "Telegram" objavio neslužbene informacije da se u avionu nalazilo četvero državljana Mađarske. "Večernji list" sada piše da su neslužbeno doznali da je u Cessni bilo troje Nijemaca i jedan Hrvat.

U potragu za nestalim avionom je uključeno 60 pripadnika HGSS-a i policije, objavila je Civilna zaštita. Također,  u potrazi učestvuju i pripadnici specijalne i interventne policije.

alt

Kako javlja portal "Telegram" u potrazi se koristi dron jer je nad mjestom nestanka jako loše vrijeme, što onemogućava let helikopterima koji bi se inače koristili za potragu. U trenutku nestanka Cessne, vrijeme je bilo još lošije.

Podsjećamo, Hrvatska kontrola zračne plovidbe obavijestila je danas Operativni centar civilne zaštite o nestalom avionu tipa Cessna sjeverno od Rakovice, na visini 2300 stopa, koja je krenula iz Splita, a kretala se u smjeru sjevera prema Njemačkoj.

Avion Cessna 182 Skylane je laki jednomotorni avion s četiri sjedala. Model 182 je proizveden u brojnim varijantama, uključujući verziju s uvlačnim stajnim trapom, i drugi je najpopularniji model Cessne koji se još uvijek proizvodi nakon 172.

Cessna 182 je napravljena od metala, uglavnom od aluminijske legure, iako su neki dijelovi izrađeni od stakloplastike ili termoplastičnog materijala. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...