ZBOG UBISTVA U LOVAČKOM DOMU KOD SARAJEVA: Potvrđena optužnica protiv Ismeta Ibričića

Uz optužnicu, postupajući tužitelj predložio je sudu produženje mjere pritvora prema optuženom Ismetu Ibričiću.

  • Hronika

  • 31. Maj 2022  31. Maj 2022

  • 0

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Ismeta Ibričiča zbog krivičnog djela Ubistvo i krivičnog djela Pokušaj ubistva.

Optuženi se tereti da je dana 19.12.2021. godine oko 02,30 sati u prostorijama lovačkog doma Trnovo, u alkoholiziranom stanju, nakon verbalnog konflikta sa M. V, stisnutom pesnicom udario istog u glavu, uslijed kojeg udarca je M. V. zadobio laku tjelesnu povredu, nakon čega je napustio prostorije objekta i otišao do svoje porodične kuće, odakle je uzeo lovačku pušku- karabin, zatim se vratio do objekta lovačkog doma, te kroz prozor istog ispalio dva hica u pravcu N. P. i M. V, nanijevši im tom prilikom teške tjelesne povrede, da bi odmah nakon toga, ušao u objekat lovačkog doma, potom prišao M. V, koji je ležao na podu bez svijesti, pritom ispalivši još jedan hitac kojim je usmrtio M.V.

Uz optužnicu, postupajući tužitelj predložio je sudu produženje mjere pritvora prema optuženom Ismetu Ibričiću.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...