NAKON DEBAKLA U ROTTERDAMU OGLASIO SE ČOVIĆ: „EPP ostaje pouzdan partner HDZ-a BiH, pozvao je na žurnu reformu izbornoga zakonodavstva..."

Na 27. Kongresu Evropske narodne stranke (EPP) koji je održan u Rotterdamu usvojena je Rezolucija "Evropska perspektiva Bosne i Hercegovine".

  • Politika

  • 01. Jun. 2022  01. Jun. 2022

  • 12

"Tekst rezolucije o europskoj perspektivi Bosne i Hercegovine na kongresu EPP-a u Rotterdamu prepoznaje ključni povijesni trenutak i izazove s kojima se suočava Bosna i Hercegovina", izjavio je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović koji sudjeluje na kongresu europskih pučana.

"EPP je pozvao na žurnu reformu izbornoga zakonodavstva u skladu s međunarodnim presudama i odlukama Ustavnoga suda BiH, uključujući ravnopravnost triju konstitutivnih naroda, kao nužan preduvjet za političku stabilnost i europsku budućnost Bosne i Hercegovine. EPP ostaje pouzdan partner HDZ-a BiH", dodaje Čović.

Podsjetimo, Na 27. Kongresu Evropske narodne stranke (EPP) koji je održan u Rotterdamu usvojena je Rezolucija "Evropska perspektiva Bosne i Hercegovine".

Rezolucija je plod inicijative HDZ-a, no konačni tekst je nešto sasvim suprotno od onoga što su željeli Andrej Plenković, Dragan Čović i Željana Zovko

Naime, načelo "legitimnog predstavljanja" za kojeg su se odlučno zalagali izbačeno je iz konačnog teksta rezolucije. 

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...