BANJALUČANIN ANDREJ ZAMOLO ZA "SB": "Ovo je historijski uspjeh Bosne i Hercegovine u raftingu"

Podsjećamo, sastav Bosne i Hercegovine u kategoriji preko 40 godina osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u raftingu u Banjoj Luci. 

  • Sport

  • 01. Jun. 2022  01. Jun. 2022

  • 0

Master tim Bosne i Hercegovine osvojio je drugo mjesto u disciplini spust na rijeci Tari na Svjetskom prvenstvu u raftingu, potvrdio je učesnik Andrej Zamolo za "Slobodnu Bosnu".

"Ovo je zaista historijski uspjeh Bosne i Hercegovine u raftingu", prokomenirao je Zamolo za naš portal te rekao kako su se nadali da osvoje bar jednu medalju kada je takmičenje počelo.

"Ali kada smo vidjeli da smo dobri, nakon što smo osvojili zlato na Vrbasu, željeli smo još. Željeli smo ih osvojiti sve", rekao je raspoloženi Zamolo.

Za razliku od Vrbasa koji je izuzetno pogodan za rafting, Tara je fizički najzahtjevnija, gdje je spust trajao čak sat vremena uz konstantno veslanje.

Podsjećamo, sastav Bosne i Hercegovine u kategoriji preko 40 godina osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u raftingu u Banjoj Luci. 

U timu se nalaze Banjalučani Andrej Zamolo, Nebojša Tadić, Dragan Bijelić i Igor Kuzmanović, uz rezervu Gorana Pašića, koji su za zlatnu medalju bili najbrži u disciplini sprint sa vremenom od 73,14 sekundi.

Takmičarski dio Svjetskog prvenstva u raftingu koje se održava od 27. maja u Banjoj Luci i Foči završava danas, a bh. ekipa će osvojiti ukupno drugo mjesto, potvrdio je Zamolo za "Slobodnu Bosnu". 

Proglašenje pobjednika i svečano zatvaranje Svjetskog prvenstva bit će održano večeras u Foči.

U četiri takmičarska dana učestvovalo je 250 takmičara, odnosno 61 tim iz 22 zemlje.

Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu predstavljala su četiri tima, tri iz Banje Luke i jedan iz Zenice.

Takmičari su na Vrbasu odmjerili snage u sprintu, u H2H, slalomu na noćnoj stazi, te disciplini spust. 

Banja Luka je jedini grad na svijetu koji ima noćnu stazu na prirodnoj rijeci. 

Organizator Svjetskog prvenstva u raftingu u R4 kategoriji je Rafting klub Kanjon iz Banje Luke, koji su do sada organizirali rafting takmičenja na svim nivoima u svim disciplinama. Ovo je drugo Svjetsko prvenstvo koje organizuje Kanjon, a do sada su organizovali i tri evropska prvenstva, 15 evropskih kupova...

(Semra Hodžić)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...