SCHOLZ PORUČIO PLENKOVIĆU: "Izbori u BiH se moraju provesti"

Njemačkom kancelaru je važna tema Zapadnog Balkana.

  • Regija

  • 01. Jun. 2022  01. Jun. 2022

  • 0

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković u posjeti je Njemačkoj gdje se sastao s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom.

Scholz je na početku kazao kako su on i Plenković razgovarali o mnogim važnim stvarima, kao što je novi paket sanckija Rusiji.

"Veoma je važno da EU zajedno stoji. Ne možemo se pomiriti s činjenicom da rat vodi u Ukrajini, rat za koji je odgovoran samo ruski predsjednik", dodao je Scholz.

Naglasio je da mu je jako važna tema Zapadnog Balkana, a osvrnuo se i na BiH, navodeći da je potrebno provesti izbore što prije.

Hrvatski premijer je istaknuo visoki stepen saglasnosti o nizu globalnih i regionalnih pitanja.

Osvrnuo se na rat u Ukrajini: "Usugasili smo se i u političkoj osudi ovog čina, a i u tome da smo u ovih 100 dana vidjeli jedinstvo, brzinu i odlučnost EU, ali i cijelog zapadnog svijeta u sankcijskom režimu i silnoj mobilizaciji podrške", prenosi Dnevnik.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...