DALEKO VIŠE NEGO U BOSNI I HERCEGOVINI: Prosječna plaća u Crnoj Gori iznosi…

Prosječna neto zarada u aprilu je, u odnosu na isti mjesec prošle godine, porasla 33,6 posto.

  • Ekonomija

  • 02. Jun. 2022  02. Jun. 2022

  • 0

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u Crnoj Gori u aprilu je, prema podacima Monstata, iznosila 707 eura, što je 0,4 posto više u odnosu na mart.

Prosječna neto zarada u aprilu je, u odnosu na isti mjesec prošle godine, porasla 33,6 posto.

Prosječna bruto zarada u aprilu je iznosila 873 eura.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u aprilu u odnosu na mart porasle 1,9 odsto, proizilazi da su realne zarade za isti period zabilježile pad od 1,4 odsto”, navodi se u saopćenju.

Podsjetimo, prema podacima Federalnog zavoda za statistiku potrošačke cijene u aprilu 2022. godine, porasle su za 3,0% u odnosu na prethodni mjesec. U aprilu 2022. godine u odnosu na april 2021. godine, cijene su porasle za 14,1% (godišnja inflacija), a prosječna plaća u martu iznosila je 1.096 KM.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...