Društvo
OZBILJAN DRUŠTVENI PROBLEM: U ovom kantonu za deset mjeseci više od 100 optužnica i 80 presuda za nasilje u porodici
Prije 11 min0
Mrkva, luk, paprika i tako dalje.
Gastro
02. Jun. 2022 02. Jun. 2022
0
Sastojci:
2 komada pilećeg mesa
1 glavica crnog luka
2 mrkve
1 paprika
2-3 krompira
1/3 mlade tikvice
1 šoljica graška
1 manji korijen celera
nekoliko cvjetova karfiola
ulje
so
biber
suhi biljni začin
bijeli luk u granulama
kopar
Priprema:
1. Meso posebno obariti, očistiti od žilica, kože i kostiju i isjeckati sitno.
2. Svo povrće isjeckati na sitne kockice (osim graška, naravno).
3. Na malo ulja prvo prodinstati crni luk, zatim dodati mrkvu, celer, papriku i krompir, doliti malo vode i dinstati nekoliko minuta.
4. Dodati grašak i još malo prodinstati i na kraju dodati tikvice i karfiol jer za njih treba najmanje vremena da se skuhaju.
5. Dodati isjeckano meso, malo posoiliti i staviti malo biljnog začina, doliti vode do željene gustine i kuhati na umjerenoj vatri dok svo povrće ne bude kuhano.
6. Pred kraj dodati po potrebi i ukusu još soli i začina, kao i malo bibera, bijelog luka u granulama i kopar.
Prijatno!:)
(Recepti.com)
Društvo
OZBILJAN DRUŠTVENI PROBLEM: U ovom kantonu za deset mjeseci više od 100 optužnica i 80 presuda za nasilje u porodici
Prije 11 min0
HiTec
JEDNA OD NAJRJEĐIH: Tek 50 ljudi na svijetu ima ovu krvnu grupu, naučnici je sada pokušavaju stvoriti u laboratoriji
Prije 21 min0
Vijesti
"SLUŠAJ & PODIJELI": Ambasador Šošić posjetio gostujuću izložbu Muzeja ratnog djetinjstva u Linköpingu (FOTO)
Prije 23 min0
Hronika
UŽASNE VIJESTI STIŽU IZ TUZLANSKOG KANTONA: U teškoj saobraćajnoj nesreći jedna osoba poginula
Prije 31 min0
Gastro
ZABORAVLJENI KLASIK: Najjednostavniji starinski kolač koji smo nekada svi jeli, a danas ga malo ko pravi
13. Nov. 20250
Gastro
ZDRAV, UKUSAN I JEFTIN RUČAK VRLO BRZO ĆE BITI NA TRPEZI: Ovo je još jedno jelo idealno za užurbanu sedmicu
12. Nov. 20250
Gastro
NAUČNICI ORKTILI: Koliko treba staviti soli kada se kuha tjestenina
14. Nov. 20250
Gastro
BRŽE NE MOŽE: Napravite domaću puru na tradicionalni način i oduševite ukućane… (VIDEO)
14. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.