KAO RUČAK: Čorba sa osam vrsta povrća

Mrkva, luk, paprika i tako dalje.

  • Gastro

  • 02. Jun. 2022  02. Jun. 2022

  • 0

Sastojci:

2 komada pilećeg mesa

1 glavica crnog luka

2 mrkve

1 paprika

2-3 krompira

1/3 mlade tikvice

1 šoljica graška

1 manji korijen celera

nekoliko cvjetova karfiola

ulje

so

biber

suhi biljni začin

bijeli luk u granulama

kopar

Priprema: 

1. Meso posebno obariti, očistiti od žilica, kože i kostiju i isjeckati sitno.

2. Svo povrće isjeckati na sitne kockice (osim graška, naravno).

3. Na malo ulja prvo prodinstati crni luk, zatim dodati mrkvu, celer, papriku i krompir, doliti malo vode i dinstati nekoliko minuta.

4. Dodati grašak i još malo prodinstati i na kraju dodati tikvice i karfiol jer za njih treba najmanje vremena da se skuhaju.

5. Dodati isjeckano meso, malo posoiliti i staviti malo biljnog začina, doliti vode do željene gustine i kuhati na umjerenoj vatri dok svo povrće ne bude kuhano.

6. Pred kraj dodati po potrebi i ukusu još soli i začina, kao i malo bibera, bijelog luka u granulama i kopar.  

Prijatno!:) 

(Recepti.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...