AHMETOVIĆ IZBACIO PLENKOVIĆA IZ CIPELA: "Deklaracija je pokušaj političke grupe lijevog predznaka i utjecaja zastupnika bošnjačkog porijekla"

"Prema tome taj nacrt nije slučajno takav. Zna se čije je pero i rukopis iza toga i to je stvar njemačkoga parlamenta", rekao je.

  • Regija

  • 02. Jun. 2022  02. Jun. 2022

  • 22

Hrvatski premijer Andrej Plenković komentarisao je prijedlog deklaracije koju su određeni zastupnici u Bundestagu predložili. U njemu se Hrvatska poziva da se ogradi od djelovanja Milorada Dodika i Dragana Čovića. Plenković je istakao kako je hrvatska politika prema BiH prijateljska i dobronamjerna.

"To je prijedlog, nacrt dokumenta koji rade određene političke skupine lijevoga predznaka, da to svima bude jasno, uz utjecaj zastupnika u Bundestagu koji su bošnjačkoga podrijetla. Prema tome, taj nacrt nije slučajno takav. Zna se čije je pero i rukopis iza toga i to je stvar njemačkoga parlamenta, rekao je.

Plenković je naglasio da se Hrvatska prema BiH odnosi dobrosusjedski.

"To ćemo nastaviti raditi i dalje. To radimo godinama, nije da smo se kao u nekom modnom trendu u zadnjih godinu, godinu i pol dana sjetili Hrvata u BiH. To radimo cijelo ovo vrijeme vrlo angažirano, sustavno i kad je riječ o ustavnim promjenama, izbornom zakonu, ekonomskoj potpori", dodao je.

Podsjetio je da je Vlada RH ove godine za 100 posto povećala izdvajanje sredstava za Ured za Hrvate izvan Hrvatske, što se prije svega odnosi na Hrvate u BiH, prenosi Hina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...