BIVŠA PREMIJERKA HRVATSKE PODRŽALA AKCIJU POKRETA MAJKI ENKLAVA SREBRENICA I ŽEPA: "Maramom protiv zaborava, maramom za ljubav"

Na ovaj način je zapravo iskazala svoju podršku akciji koju su pokrenuli Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa, zajedno sa Centrom za poskonfliktna istraživanja i Memorijalnim centrom Srebrenica.

  • Vijesti

  • 03. Jun. 2022  03. Jun. 2022

  • 3

Bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor na Twitteru je objavila svoju fotografiju sa maramom na glavi. Ova njena fotografija izazvala je brojne pozitivne komentare posjetilaca, iako, zašto ne reći, ima i uvredljivih.

- Odabirem maramu za akciju ⁦PCRCBiH⁩. Maramom protiv zaborava. Maramom za ljubav, napisala je u komentaru uz objavljenu fotografiju.

Na ovaj način je zapravo iskazala svoju podršku akciji koju su pokrenuli Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa, zajedno sa Centrom za poskonfliktna istraživanja i Memorijalnim centrom Srebrenica. Akcija pokrenuta 10. maja nosi naziv Heroine Srebrenice. Ovim projektom se žele dokumentovati iskustva žena koje su preživjele srebrenički genocid, njihovi napori u borbi protiv nekažnjivosti počinilaca zločina, kao i na čuvanju istine o srebreničkom genocidu.

- Multidisciplinarni projekt Heroine Srebrenice između ostalog uključuje i produkciju umjetničke instalacije ,,Majčina maramaˮ i međunarodnu konferenciju u Srebrenici, sve s ciljem obilježavanja 27 godina od genocida u Srebrenici kroz iskustva žena. Instalacija ,,Majčina marama'' će na simboličan način predstaviti marame i šalove koje Srebreničke majke, sestre i supruge, ali i ostale žene širom BiH, regiona i svijeta koriste u svakodnevnom životu, ali i pri spomenu na svoje najmilije. Instalacija će nakon izlaganja postati dio trajnih umjetničkih postavki u Memorijalnom centru Srebrenica. Prve donacije marama su uručile članice udruženja Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa, navedeno je na Facebook stranici Centra za postkonfliktna istraživanja uz najavu ove akcije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...