MILORAD DODIK POTVRDIO DA ĆE SE RUSKI AMBASADOR OBRATITI NSRS: "Nisu pozvani ambasadori koji ne žele da dođu"

- Ruski ambasador je iskazao svoj interes da dođe, i mi to uvažavamo i poštujemo, kao što bi poštovali da i drugi koji hoće sad se jave da hoće i bit će tu. Ali imajući u vidu raniju praksu, da mi nešto zovemo, nas nešto ignorišu, apsolutno mislim da je prikladno da se ne zovu oni koji ne žele da dođu, kaže Dodik.

  • Politika

  • 03. Jun. 2022  03. Jun. 2022

  • 6

Na prijedlog Milorada Dodika, NSRS će razmatrati informacije o međunarodnoj, političkoj i sigurnosnoj situaciji - mjestu i ulozi RS-a. Sjednica je planirana za ponedjeljak. 

Tim povodom je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a danas potvrdio da će ruski ambasador Igor Kalabuhov doći na sjednicu.

- Mi smo anketirali ambasadore, onda su drugi rekli da neće ako je tu ruski ambasador. Pa da im ne bi mi  davali priliku da  šaljemo pozive, a da oni "seire" kako nisu došli i kako nas ignorišu, onda ih nismo ni pozvali.

Jer su rekli da neće doći ako je tu ruski ambasador, one koje smo mislili i rekli su, anketirali smo ih i rekli su da neće - rekao je Dodik i dodao:

- Ruski ambasador je iskazao svoj interes da dođe, i mi to uvažavamo i poštujemo, kao što bi poštovali da i drugi koji hoće sad se jave da hoće i bit će tu. Ali imajući u vidu raniju praksu, da mi nešto zovemo, nas nešto ignorišu, apsolutno mislim da je prikladno da se ne zovu oni koji ne žele da dođu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...