"SB" SAZNAJE: Uhapšen muškarac osumnjičen da je podmetnuo požar u Švrakinom Selu

Kako nam je rečeno, Policijska uprava Novi Grad je sinoć oko 22 sata primila dojavu da je u porodičnoj kući u ulici Safeta Hadžića došlo do požara.

  • Hronika

  • 03. Jun. 2022  03. Jun. 2022

  • 0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su muškarca zbog sumnje da je podmetnuo požar u kući koju je koristio u sarajevskom naselju Švrakino Selo.

Požar je izbio u četvrtak navečer, potvrdili su za "Slobodnu Bosnu" iz Operativnog centra MUP-a KS.

Kako nam je rečeno, Policijska uprava Novi Grad je sinoć oko 22 sata primila dojavu da je u porodičnoj kući u ulici Safeta Hadžića došlo do požara.

U njegovoj lokalizaciji su učestvovale četiri vatrogasne jedinice, a na objektima je pričinjena materijalna šteta, te je tokom gašenja požara povrijeđen i jedan vatrogasac.

"Po nalogu postupajućeg tužioca, J. V, rođen 1984. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, a koji bez saglasnosti vlasnika koristi kuću, je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Izazivanje opće opasnosti", naveli su za "SB" iz MUP-a KS.

Uhapšeni se trenutno nalazi u prostorijama MUP-a KS, a policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad njim. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva KS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...