TURSKI SOMUNI: Napravite ih još ovo jutro, a možete i večeras

Turski somuni su veoma popularni i ukusni, pa ako niste bili u Turskoj probajte ih napraviti kod kuće.

  • Gastro

  • 05. Jun. 2022  05. Jun. 2022

  • 0

SASTOJCI:

400 gr brašna

250 ml mlijeka

20 gr svježeg kvasca

2 kašike maslinovog ulja

1 kašika šećera

1 kašičica soli

1 žumance

susam

ćurekot

PRIPREMA:

1. Kvasac otopite u mlakom mlijeku sa šećerom i ostavite da nadođe.

2. Prosijte brašno pa dodajte nadošli kvasac i ulje.

3. Rukama mijesite tijesto dok ne postane elastično pa ostavite da odstoji.

4. Podijelite tijesto na dva dijela i razvucite rukama.

5. Stavite u tepsiju, premažite žunmancetom i pospite ćurekotom i susamom.

6. Pecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni 20-ak minuta.  

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)    

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...