MEĐU MRTVIMA JE MNOGO DJECE: Naoružani napadači pucali su u nedjelju na vjernike u katoličkoj crkvi, pa aktivirali eksploziv

Oluwole je rekao da je na meti napadača bila katolička crkvu Sv. Franje u državi Ondo u trenutku kada su se vjernici okupili na službi.

  • Svijet

  • 05. Jun. 2022  05. Jun. 2022

  • 0

Naoružani napadači pucali su u nedjelju na vjernike u katoličkoj crkvi na jugozapadu Nigerije te aktivirali eksploziv, rekao je zvaničnik Ogunmolasuyi Oluwole te dodao da se strahuje da su u napadu poginule desetine osoba među kojima i veliki broj djece.

Oluwole je rekao da je na meti napadača bila katolička crkvu Sv. Franje u državi Ondo u trenutku kada su se vjernici okupili na službi.

“Među mrtvima je mnogo djece”, istakao je Oluwole, koji je obišao mjesto događaja, kao i bolnicu u kojoj su hospitalizovani ranjeni.

Dok se veći dio Nigerije bori sa problemima sa bezbjednošću, Ondo je država poznata kao jedna od najmirnijih.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...