OSVOJILI PRVU LIGU FEDERACIJE BiH: Igman iz Konjica se prvi put plasirao u Premijer ligu Bosne i Hercegovine

Igman je danas na svom stadionu u Konjicu golovima u drugom poluvremenu srušio Goražde, a strijelci su bili Alagić i Hrelja.

  • Sport

  • 05. Jun. 2022  05. Jun. 2022

  • 0

Nogometaši Igmana iz Konjica pobjedom protiv Goražda rezultatom 2:0 osigurali su debitantski nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine te stavili tačku na sjajnu sezonu u kojoj su došli čak i do polufinala Kupa BiH, prenosi Klix.ba.

Igman je danas na svom stadionu u Konjicu golovima u drugom poluvremenu srušio Goražde, a strijelci su bili Alagić i Hrelja. Prvo je Alagić pogodio u 54. minuti, da bi tačku na ovaj susret stavio Hrelja u 71. minuti.

Ovo će za Igman tako biti prvi nastup u društvu najboljih, a prvo mjesto u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine samo je šlag na sjajnu sezonu u kojoj su došli i do polufinala Kupa Bosne i Hercegovine, a gdje protiv favorizovanog Sarajeva nisu imali previše šansi i u toj fazi su završili takmičenje.

U istom terminu odigrano je i preostalih sedam mečeva 30. kola. GOŠK je slavio protiv Simmm Baua u gostima, ali im zbog rezultata u Konjicu ta pobjeda nije bila bitna, dok je u ostalim mečevima Rudar iz Kaknja ubjedljivo bio bolji od Travnika i pobijedio ga sa 4:1.

Budućnost je na svom terenu slavila protiv Bratstva sa 3:1, dok je Orašje sa 4:0 bilo bolje od Mladosti. Jedinstvo je na svom stadionu bilo bolje od Gradine sa 1:0, dok je TOŠK u efikasnom meču bio bolji od Tomislava sa 5:3. U posljednjem meču je Zvijezda bila bolja od Radnika iz Hadžića sa 4:1.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...