DODIK KAPITULIRAO: „Vijeće ministara BiH će donijeti odluku o…“

CIK BIH je nedavno uputio još jedan apel i poziv Vijeću ministara BiH da na sjednici zakazanoj za ponedjeljak, u dnevni red uvrsti donošenje Odluke o osiguranju finansijskih sredstava potrebnih za provođenje Općih izbora.

  • Politika

  • 06. Jun. 2022  06. Jun. 2022

  • 2

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kasno sinoć najavio je da će Vijeće ministara BiH na sjednici u ponedjeljak donijeti odluku o finansiranju izbora.

- Sutra će Vijeće ministara donijeti odluku o finansiranju izbora po zahtjevu CIK-a. Time će biti završena saga u vezi s ovim pitanjem, objavio je Dodik na Twitteru.

Podsjetimo, CIK BIH je nedavno uputio još jedan apel i poziv Vijeću ministara BiH da na sjednici zakazanoj za ponedjeljak, u dnevni red uvrsti donošenje Odluke o osiguranju finansijskih sredstava potrebnih za provođenje Općih izbora.

Podsjetimo, HDZ-ov ministar finansija Vjekoslav Bevanda ranije je blokirao donošenje ovakve odluke zbog čega je kritiziran od strane međunarodne zajednice, prije svih SAD-a, te Delegacije EU i OHR-a. Međunarodni faktor je u svojim reakcijama naglasio kako nema smetnji da se novac za izbore izdvoji na ovaj način demantujući Bevandinu tvrdnju kako je riječ o nezakonitoj radnji. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...