Gastro
BRZO, JEDNOSTAVNO, A NEVJEROVATNO UKUSNO: Za manje od pola sata napravite sočne hamburgere i oduševite ukućane (VIDEO)
05. Apr. 20210
Prema riječima predstavnika popularnog međunarodnog lanca restorana, hamburgere jedemo pogrešno.
Gastro
06. Jun. 2022 06. Jun. 2022
0
Burgeri su jedan od najpopularnijih obroka na svijetu. Uvršteni su u jelovnike velikog broja restorana, i čini se da je teško zamisliti nešto jednostavnije od kombinacije pljeskavice u lepinji. Međutim, prema riječima predstavnika popularnog međunarodnog lanca restorana, hamburgere jedemo pogrešno.
Iz kompanije Fridays (ranije poznate kao TGI Fridays) poručuju da bi hamburgere trebalo da jedemo naopačke. I za to postoji dobar razlog. Fridays je pokrenuo Flip It Challenge uz poruku da njihova neobična metoda ima svoje prednosti, obećavajući „mnogo jednostavnije iskustvo obrokaˮ, piše Marie Claire Russia, a prenosi City Magazine.
„Prema našim stručnjacima, najbolji način da jedete hamburger jeste da ga okrenete naopačke“, objasnio je popularni lanac.
„Deblja gornja lepinja upija sok hamburgera, pomažući mu da duže zadrži svoj ukus“.
Stručnjak za hamburgere je dodatno pojasnio: „Razlog zašto mnogi kažu da je hamburger bolji kada se jede naopačke je taj što je gornja lepinja deblja. Dakle, okretanje hamburgera znači više hljeba ispod, koji upija sokove i ukuse hamburgera i preliva dok ga grizete. To takođe znači da se vaš jezik prvo susreće s nadevom, a zatim s pljeskavicom. Izbor ukusa za vas zavisi od ličnih preferencija – stoga ih isprobajte i javite nam kako vam se sviđa!ˮ
Inače, neki ljubitelji hamburgera već godinama pokušavaju da pronesu glas o ovoj zabavnoj metodi jedenja popularnog jela.
Sajmon Djuks, osnivač bloga Burger Lad, 2018. je za Insider objasnio zašto bi „gornja deblja veknaˮ trebalo da bude na dnu.
Rekao je: „Burgeri se služe onakvi kakvi jesu [danas], isključivo zbog estetike. Kruna (vrh peciva) je očito deblja (i samim time čvršća) od dna, pa za najbolji ukus treba okrenuti [hamburger] naopako da ga pojedete. Tada će gornji dio izdržati težinu svega ostalog, a manje su šanse da će vam se sve raspasti u rukama. Pravi poznavalac hamburgera uvijek bi trebalo da ga jede naopačke”.
Hronika
MAGISTRALNI PUT KOD MJESTA BREZOVICE: Bosanac poginuo u stravičnoj nesreći u Sloveniji
Prije 36 min0
Hronika
SAOBRAĆAJNA NESREĆA U DOBOJU: Motociklista iz Hrvatske teško povrijeđen
Prije 40 min0
Svijet
"TO JE UDAR NA DEMOKRATIJU": Udruženje stranih medija u Izraelu osudilo zabranu emitovanja Al Jazeere
Prije 1h0
Ekonomija
BIVŠA JUGOSLOVENSKA REPUBLIKA NAPREDUJE STRAHOVITO: Slovenija uskoro prestiže Italiju po kupovnoj moći
Prije 1h0
Gastro
IDEALNA ZA VIKEND: Bistra pileća supa s razlogom je svevremenski klasik, jednostavna je za pripremu...
04. Maj 20240
Gastro
NAPRAVITE CHEESBURGER TJESTENINU: U kremastom umaku od mljevene govedine i sira neodoljivo podsjeća na...
03. Maj 20240
Gastro
VRLI PITAC NEKI: Na brzinu napravite polagani burek i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
03. Maj 20240
Gastro
NAPRAVITE JOŠ OVO POPODNE TIRAMISU OD JAGODA I KOKOSA: Isprobajte drugačiju, proljetnu, verziju
Prije 15h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.