IZ KUHINJE VJEKE KRAMERA: Oslić u umaku...

(...) od graška.

  • Gastro

  • 06. Jun. 2022  06. Jun. 2022

  • 0

Potrebno:

½ kg fileta oslića

sol i papar

50 g brašna

ulje

1 crveni luk

200 g graška

1 dl mlijeka

2 dl vrhnja za kuhanje

sol i papar

Priprema:

Filete oslića začinite solju i paprom, uvaljajte u brašno i pržite na vrućem ulju s obje strane pa ih izvadite kada porumene na poseban tanjur.

Na ostatku ulja u tavi popržite sitno sjeckani crveni luk, kada omekša, dodajte ostatak brašna i pržite još 1 min, dodajte grašak i mlijeko pa kuhajte 10-ak minuta dok grašak ne omekša.

Začinite solju i paprom, izmiksajte štapnim mikserom i dolijte vrhnje za kuhanje, promiješajte i vratite pržene filete oslića samo da jednom prokuhaju u umaku.

(Oslobođenje) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...