ALEKSANDAR VUČIĆ TVRDI: "Nisam iznenađen otkazivanjem posjete Lavrova, ovakvu histeriju dugo nisam vidio"

On je zapitao kako je nekim ljudima iz Evropske unije dozvoljeno da idu u posjetu kod ruskog predsjednika Vladimira Putina.

  • Regija

  • 06. Jun. 2022  06. Jun. 2022

  • 5

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nije iznenađen otkazivanjem posjete ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu i da takvu vrstu histerije i organizovanog napada na malu zemlju kakva je Srbija, dugo nije vidio.

„Nisam iznenađen. Ja sam još prije nekoliko dana rekao da očekujem komplikacije. Mi smo iz dana u dan pratili situaciju i pokušaj mijenjanja rute kao i sve više zemalja koje su zabranjivale prelet avionu ruskog ministra. Naravno da morate da izrazite nezadovoljstvo pokušajem zabrane razgovora“,  rekao je Vučić za RTS.

On je ukazao da to nije pitanje sticanja i gubljenja političkih poena.

Prema njegovim riječima, bilo je bezbroj razgovora u kojima je traženo od Srbije da otkaže gostoprimstvo ruskom ministru spoljnih poslova.

"Mi moramo svoju zemlju da sačuvamo. Pogledajte sve iz okruženja, njihove medije, ... Nama je u zemlju stigao veliki broj novinara stranih medija da bi napravili sliku Lavrova i Vučića",  rekao je Vučić i upitao šta smo to loše napravili.

"Takvu vrstu histerije i organizovanog napada na malu zemlju kakva je Srbija, dugo nisam vidio", istakao je Vučić.

Ta histerija je pokazala šta oni žele, vide da Rusiji ne mogu ništa i onda dođe do toga da se iživljavaju na jednoj maloj zemlji, od Karla Bilta do Hrvatske, dodao je on.

On je zapitao kako je nekim ljudima iz Evropske unije dozvoljeno da idu u posjetu kod ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Vučić je ranije danas primio ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, koji ga je obavijestio o razlozima otkazivanja posjete ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ne dolazi u Beograd nakon što su Bugarska, Sjeverna Makedonija i Crna Gora zabranile prelet njegovom avionu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...