BLIŽI SE REMAKE VJEČITOG DERBIJA IZ 1996. GODINE: Obezbijeđen i direktan prenos, novac od ulaznica ide u dobrotvorne svrhe

Prvi sarajevski derbi nakon agresije na Bosnu i Hercegovinu odigran je 2. maja 1996. godine, a uskoro ćemo gledati i njegovu reprizu.

  • Sport

  • 07. Jun. 2022  07. Jun. 2022

  • 0

Nekoliko dana ostalo je do početka takozvanog 'remakea' sarajevskog derbija iz 1996. godine, na kojem će se u ulozi igrača naći svi akteri koji su učestvovali i na tadašnjoj utakmici. 

Utakmica se igra 8. juna u 19:30h na stadionu Grbavica, a obezbijeđen je i direktan prenos iste na FACE TV. 

Susret će se odigrati po sistemu 2x 30 minuta, a sav prihod od ulaznica ide u Fond za liječenje oboljelih bh. građana "Sportisti za život", koji su osnovali  Edin Džeko i Mirza Teletović u saradnji sa Udruženjem Pomozi.ba, pa je jasno da je glavni imperativ organizatora da se što više gledalaca okupi na Željinom stadionu. 

Derbi je također i simboličnog značaja, jer podsjeća na vremena kada su se grad Sarajevo i Bosna i Hercegovina  postepeno počeli oporavljati od agresije i ratnih strahota, a ljudi sa puno više nade i optimizma gledali na budućnost i godine koje dolaze.  

Inače, derbi odigran 2. maja 1996. godine, bio je 66. sarajevski derbi, a završen je rezultatom 1:1. 

(Oslobođenje)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...