ISTRAŽIVANJE DALO NEOČEKIVANE REZULTATE: Ovo je najdosadniji automobil svih vremena…

Kako bi saznao koji je najdosadniji automobil svih vremena, Hagerty je analizirao sudionike i pobjednike festivala iz prethodnih godina.

  • Auto

  • 08. Jun. 2022  08. Jun. 2022

  • 0

Hagerty, jedan od najvećih stručnjaka za klasične automobile, na temelju velikog broja parametara otkrio je koji je najdosadniji automobil svih vremena.

Hagerty je najveća svjetska tvrtka kada je u pitanju vrednovanje klasičnih automobila. Hagerty je i organizator Festivala neuobičajenog: izložbe klasičnih automobila na kojoj su dobrodošli samo dosadni i svakodnevni automobili, a ako vas zanima Festival će se ove godine po sedmi put održati u Velikoj Britaniji.

U prvih deset najdosadnijih modela svih vremena uvijek je velik broj Austinovih. Kako bi saznao koji je najdosadniji automobil svih vremena, Hagerty je analizirao sudionike i pobjednike festivala iz prethodnih godina. Iako se bež i smeđa boja najčešće povezuju s dosadnim i neuglednim automobilima, Hagerty je otkrio da je plava najčešća boja vozila koja su u prošlosti bila proglašena najneuglednijim. Prema Hagertyju, najdosadniji automobil svih vremena je britanska limuzina s četvoro vrata. Ukupni pobjednik bio je Austin Montego iz 1989. Osim nezanimljivog dizajna, automobil se često kvario…

Limuzinu, koja se prodavala 80-ih i 90-ih, proizvodila je tvrtka British Leyland od 1984. do 1988., a zatim Rover Groupa do 1995. Prodano je ukupno 436.000 Montega, ali se nisu baš održali, jer su prema britanskim podacima u 2020. preostala još samo 34 registrirana primjerka. To znači pad od 99,98 posto u četvrt stoljeća.

Stvarno, kada ga malo bolje pogledate, izgleda poput dosadnog gosta koji vam je banuo u stan na večeru i nikako da ode…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...