"BILO JE STRAŠNO, KAO DA MI SE AUTO ZABIO U KUĆU...": Snažan zemljotres pogodio Rusiju, građani uznemireni...

Ministarstvo je prvo izvijestilo da je magnituda potresa bila 8,4, no ispravili su se, no drugačiju magnitudu javlja i EMSC prema čijim podacima je potres bio jačine 5,2 po Richteru.

  • Hronika

  • 08. Jun. 2022  08. Jun. 2022

  • 0

Potres se osjetio oko 20.25 po lokalnom vremenu u ruskim regijama Burjatiji i Irkutsku, a epicentar mu je bio u jezeru Bajkal.

Rusko ministarstvo za hitne situacije izvijestilo je o snažnom potresu magnitude 6,4 prema Richteru u jezeru Bajkal, prenosi agencija Anadolija. Ministarstvo je prvo izvijestilo da je magnituda potresa bila 8,4, no ispravili su se, no drugačiju magnitudu javlja i EMSC prema čijim podacima je potres bio jačine 5,2 po Richteru.

alt

Potres se osjetio oko 20.25 po lokalnom vremenu u ruskim regijama Burjatiji i Irkutsku.

Stanovnici tih područja pisali su na stranici EMSC-a da su osjetili dva snažna vala te da je potres trajao nekoliko sekundi.

- Osjetilo se kao da mi se auto zabio u kuću, strašno -  stoji u jednom komentaru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...