DJEVOJČICA RODILA DIJETE: Pedofil iz BiH osuđen na osam godina zatvora zbog obljube 14-godišnjakinje

Posebno otežavajuća okolnost za pedofila bila je što je djevojčica ostala trudna, te u međuvremenu rodila dijete.

  • Hronika

  • 09. Jun. 2022  09. Jun. 2022

  • 0

Pedofil inicijala R. I. iz Modriče osuđen je na osam godina zatvora zbog obljube djevojčice (14).

Posebno otežavajuća okolnost za pedofila bila je što je djevojčica ostala trudna, te u međuvremenu rodila dijete.

U presudi Okružnog suda Doboj navodi se da je optuženi u augustu 2019. godine stupio u ljubavnu vezu sa maloljetnom četrnaestogodišnjom oštećenom V. M.

"U namjeri obljube nad oštećenom, znajući da je ista dijete, mlađe od petnaest godina, sa istom je za vrijeme održavanja vašara u Modriči gdje je radio kao radnik, 24. augusta 2019. godine, u kamp-kućici koju su koristili zaposleni na vašaru, stupio u polne odnose", navodi se u presudi.

Dodaje se kako je oštećena V. M. ostala u drugom stanju, te se porodila i rodila žensko dijete za koju je DNK vještačenjem uzoraka krvi utvrđeno da joj je optuženi R. I. prirodni (biološki) otac.

Optuženi je pušten iz pritvora u kojem se nalazio od februara ove godine, a izrečene su mu mjere zabrane napuštanja Modriče i redovnog javljanja u nadležnu policijsku stanicu

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...