BIDEN OTKRIO SVE: "Zelenski je mislio da pretjerujem kad sam mu govorio da će Rusi napasti Ukrajinu..."

Ta upozorenja izazvala su nevjericu pa čak i kritike kod nekih europskih saveznika, koji su tada smatrali da su Sjedinjene Države pretjeruju.

  • Svijet

  • 11. Jun. 2022  

  • 1

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u petak da ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski "nije htio čuti" američka upozorenja uoči invazije Rusije na njegovu zemlju.

"Ništa slično se nije dogodilo od Drugog svjetskog rata i mnogi su mislili da pretjerujem" kada sam govorio o ruskom napadu na Ukrajinu, prije nego je počeo, rekao je Biden na prijemu u Los Angelesu, na kojem su se skupljala sredstva za Demokratsku stranku.

"Ali znao sam da imamo informacije u tom smislu. (Ruski predsjednik Vladimir) Putin će prijeći granicu. Nije bilo sumnje, ali Zelenski nije htio čuti", rekao je Biden novinarima.

Sjedinjene Države počele su upozoravati o pripremama za invaziju na Ukrajinu puno prije nego je ruski predsjednik 24. veljače objavio "posebnu operaciju", piše France presse.

Ta upozorenja izazvala su nevjericu pa čak i kritike kod nekih europskih saveznika, koji su tada smatrali da su Sjedinjene Države pretjeruju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...