OPTUŽBA POKRENUTA 2018. GODINE: Odbačena tužba za silovanje protiv Cristiana Ronalda

Mayorga je prvu parnicu izgubila zbog nedostatka dokaza.

  • Sport

  • 11. Jun. 2022  11. Jun. 2022

  • 0

Sutkinja Jennifer Dorsey odbacila je optužbu koju je 2018. godine protiv Cristiana Ronalda podnijela Kathryn Mayorga. Ona je jednog od najslavnijih sportaša na svijetu optužila da ju je 2009. godine silovao u hotelu u Las Vegasu.

Portugalac je tada bio zaključio prelazak iz Manchester Uniteda u Real Madrid, što je proslavio u noćnom klubu u Las Vegasu, gdje je Mayorga radila kao hostesa.

Podsjetimo, Mayorga je prvu parnicu izgubila zbog nedostatka dokaza. Godinu dana nakon navodnog događaja od Ronalda je izvansudskom nagodbom dobila 300 hiljada dolara kako optužbe ne bi iznijela u javnost. Ipak, inspirirana pokretom #MeToo to je učinila 2018. godine.

Sutkinja je odbacila optužbu rekavši kako se optužnica temeljila na ukradenim dokumentima.

"Nabava i daljnja upotreba dokumenata bile su u lošoj namjeri. Jednostavna diskvalifikacija neće izliječiti predrasude prema Ronaldu jer su nezakonito prisvojeni dokumenti i njihov povjerljivi sadržaj utkani u samu srž njezinih tvrdnji", smatra Dorsey, prenosi Index.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...