SLUČAJ IZ KISELJAKA DIGAO CIJELU REGIJU NA NOGE: Pročitajte šta uraditi ako ste zaboravili novčanik, a već ste natočili gorivo

Pitali su i koliko se često događa da neko napuni gorivo i pobjegne, kao što je to bio jučer slučaj u Kiseljaku

  • Ekonomija

  • 12. Jun. 2022  12. Jun. 2022

  • 0

Revija HAK-a poslala je upit INA-i u kojem ih je zanimalo što ako neko natoči gorivo i tek nakon toga shvati da je zaboravio ili ostavio novčanik i novac kod kuće.

Pitali su i koliko se često događa da neko napuni gorivo i pobjegne, kao što je to bio jučer slučaj u Kiseljaku o kojem su pisali svi mediji u BiH, ali i regiji.

Ina poručuje da je kazna za bijeg veća od cijene natočenog goriva, a njihov odgovor prenosimo u cijelosti.

Zaboravljena kartica ili novac je neugodna situacija za svakog kupca. Iako takve situacije nisu svakodnevne, INA kao kompanija vodi računa o svojim kupcima te u takvim situacijama nastoji kroz dijalog s kupcem pronaći obostrano zadovoljavajuće rješenje kako bi račun bio podmiren, a kupac imao što manje neugodnosti.

Isto tako, na Ininim maloprodajnim mjestima posebnu pažnju posvećujemo sigurnosti. Sistem videonadzora, uz ostale mjere tehničke i mehaničke zaštite, implementiran je na Ininim lokacijama s ciljem zaštite objekta, radnika i posjetitelja.

U slučaju bilo kakve kriminalne radnje vrlo je lako utvrditi i brzo pokrenuti odgovarajuće postupke u saradnji s nadležnim institucijama te INA to i čini kada je to nužno.

Također, skrećemo pažnju kupcima da ne nasjedaju na dezinformacije koje se posljednjih mjeseci povremeno šire u javnosti, a u kojima se tvrdi da je moguće ne platiti utočeno gorivo, već samo manju kaznu za neplaćanje računa, jer takve tvrdnje nisu istinite”, kažu iz Ine, što sugeriše da je kazna veća nego račun za gorivo, piše Index.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...